• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan - Braga 0:1

Braga pobijedila Partizan 1:0. Strijelac Moiseš. Loša reakcija i odbrane i Stojkovića. Crno-bijeli mogli do boda.

 Partizan - Braga 0:1 Izvor: MONDO

Punih 18 godina srpski klubovi nemaju pobjedu u Ligi šampiona. Treba biti realan i reći da je plasman Partizana u najjače evropsko klupsko takmičenje bio čist ćar i nagrada za uloženi trud u kvalifikacijama.

Jer, ako srpski šampion ne može da pobijedi portugalsku ekipu, koja se zove Braga i koja ima kvalitet, onda je jasno gdje se srpski fudbal nalazi u ovom trenutku.

Realnost je da Partizan ni poslije četiri utakmice nema nijedan osvojen bod u LŠ, a gol-razlika je 1:7. Evropsko proljeće neki drugi put...

Braga je poslije 2:0 na svom terenu i u Beogradu pobijedila Partizan - 1:0. Strijelac je bio Moiseš u 35. minutu, koji je glavom sa 12 metara skočio neometan i savladao ukočenog Vladimira Stojkovića.

Utisak je da je Partizan mnogo bolje odigrao protiv Arsenala u Humskoj nego protiv Brage. Nedostajala je agresivnost crno-bijelih u većem dijelu meča, prije svega u prvih 45 minuta, a Braga je zagospodarila sredinom terena, što je, zapravo trebalo da bude dio igrališta na kojem s očekivala dominacija Partizana.

U drugom dijelu, bilo je prilika za Partizan, ali ne i tečne igre. A nije bilo ni one prave podrške sa tribina, navijanje je bilo više nego mlako. Kao da su se i Grobari oprostili od evropskog proljeća...

Ipak, ne treba biti previše kritičan. Partizanu nedostaje kontinuitet igara u Ligi šampiona da bi moglo da se očekuje nešto više od ovoga što smo gledali.

To smatra i Mladen Krstajić:

"Braga je zasluženo pobijedila, bila je bolja u prvom poluvremenu, agresivnija. Mi smo u drugom dijelu napravili neke polušanse, ali nije bilo dovoljno da se izjednači. Izgubili smo šanse da prezimimo u Evropi, a u preostala dva meča (protiv Šahtjora i Arsenala) daćemo svoj maksimum. Ne treba ovom timu ništa zamjeriti, ima dosta klinaca koji dolaze i treba ih podržati".

TOK UTAKMICE

1. minut - Odmah žuti karton za Moreiru! Sudija Hanson nije oprostio vezisti Partizana jedan start na početku meča. Iz slobodnog udarca nije bilo opasnosti po gol Stojkovića.

4. minut - Napad Partizana sa leve strane, Iliev je promiješao dvojicu igrača Brage, Boja je primio loptu, ali je izblokiran. Uslijedio je očajan centaršut Miljkovića.

8. minut - Agresivna igra Partizana na sredini terena. Ilić pronalazi Klea, koji sebi pravi mjesta za uadarac, ali to je učinio ne pretjerano jako. Lak plijen za Felipea.

9. minut - Korner za Bragu, dobro je skočio Moiseš, ali nije najbolje zahvatio loptu.

11. minut - Novi korner za Bragu, ali Kleo otklanja opasnost u svom šesnaestercu.

12. minut - Udarac Agujara sa 16 metara, Stojković brani. Trenuci dominacije Brage na terenu u Humskoj.

17. minut - Ništa se specijalno nije događalo u prethodnih nekoliko minuta. Dosta se grešilo na obje strane, na sredini terena. Moreira je imao jednu lijepu akciju, kada je dva puta na centru napravio "piruete" i proigrao desnu stranu - Miljković i Boja, ali je pokušaj ubacivanja lopte izblokiran.

23. minut - Nema velikih dešavanja na terenu, ali zato na tribinama, navijači Partizana pokušavaju da "podignu" tenziju. Podstaknuti sa juga, ostale tribine učestvuju u gromoglasnom skandiranju: "'Ajmo crno-beli".

28. minut - Opasan kontranapad Brage, Mosoro je povukao sa lijeve strane, ali odbrana crno-bijelih interveniše.

29. minut - Zvižduci navijača Partizana, zato što je odbrana Partizana vratila loptu Stojkoviću. Braga je potpuno usporila igru.

30. minut - Odlična prilika za Bragu. Mosoro je petom dodao do Agujara, ali Urugvajac neometan sa 16 metara šutira neprecizno.

32. minut - Partizan ne uspjeva da napravi dobru akciju. Opet se čuju zvižduci sa tribina.

34. minut - Boja je izgubio loptu na 30 metara od gola Partizana, lopte se dokopao Paulo Sesar, ali, srećom, šutira daleko pored gola.

35. minut - 1:0 za Bragu! Izveden je prekid gotovo sa centra, Moiseš je lagano skočio, udario je glavom i prebacio ukopanog Stojkovića. Uspavanost odbrane i golmana crno-bijelih.


39. minut - Konačno dobra akcija Partizana. Petrović je povukao akciju, dodao do Klea na sredini, koji iz prve nalazi Moreiru, a on do Boje koji šutira iz trka, ali preko gola.

41. minut - Petrović je zatražio ljekarsku pomoć, jer ima posjekotinu kod desnog oka.

43. minut - Novi opasan napad Brage, ali Stojković kao treći bek istrčava i glavom sklanja loptu ispred Mateusa.



DRUGO POLUVRIJEME

46. minut - Odlučnije su krenuli fudbaleri Partizana u nastavku. Odmah akcija Ilieva i korner. Ipak, bez rezultata.

50. minut - Iliev u napadu sa lijeve strane, Moiseš ga ruši i dobija žuti karton. Dobar centaršut, skače Boja, interveniše Rodriges.

52. minut - Novi prekršaj u korist Partizana, iskosa sa desne strane. Iliev izvodi prekid, do Moreire, ali..."Provaljena" akcija crno-bijelih.

55. minut - Partizan igra otvoreno, ali ne uspjeva da poveže akciju. Braga to koristi i često ide u kontranapade. Iz jednog takvog Mateus je prošao kao metak, šutirao, ali Stojković brani. Odmah na drugoj strani, prilika za Ilieva, probao je da centrira, trebalo je da šutira...

58. minut - Prva izmjena u Partizanu, umjesto Boje u igri je Stefan Babović.

58. minut - Dobra šansa za Partizan, Moreira je ubacio u srce šesnaesterca Brage, lopta se odbila do Ilieva, koji u padu zahvata loptu, ali Felipe brani.

60. minut - Inicijativa Partizana. Napadi idu sa leve i desne strane, ali iz takve igre vreba opasnost od kontranapada Brage. Portugalska ekipa je imala situaciju 5 na 3, ali, srećom, gosti griješe u dodavanju.

64. minut - Napad Partizana preko Klea, koji vraća loptu do Petrovića, koji iz trka šutira sa oko 25 metara, ali pored gola.

65. minut - Izgleda da su i navijači Partizana izgubili nadu da će gledati svoj tim i na proljeće u Evropi. Nema one uobičajene atmosfere, štaviše podrška sa tribina je mlaka u ovim trenucima.

68. minut - U nekoliko napada Partizan je bio tu negdje oko šesnaesterca Brage, ali uvijek je u ključnim trenucima nedostajao završni pas.

75. minut - Još petnaestak minuta do kraja utakmice, ali nema naznake da bi moglo nešto bitnije da se promijeni u korist crno-bijelih...

75. minut - Treći žuti karton na meču ,drugi za Partizan. Dobio ga je Iliev zbog jednog nepotrebnog starta sa leđa kada je već izgubio loptu.

78. minut - Iz igre izlazi Iliev, a šansu je dobio Marko Šćepović.

79. minut - Najbolja šansa za Partizan. Babović je centrirao, probao je Moreira iz prve sa šest metara, ali Felipe ne spava.

80. minut - Novi nalet Partizana. Šćepović sa desne ubacuje do Saše Ilića, koji vara dvojicu igrača u šesnaestercu, dolazi do samog gola, zavrće ka sredini, ali ispred Moreire jedan igrač Brage interveniše.

82. minut - Centaršut Ilića, Petrović umjesto glavom udara loptu ramenom!?

90+2 - Još jedna dobra šansa za Partizan, ali Petrović iz izgledne pozicije šutira nebu pod oblake...

- KRAJ -

stadion Partizana
gledalaca: oko 30.000

PARTIZAN: Stojković, Krstajić, Jovanović, Miljković, Lazevski, Petrović, Moreira, Ilić, Iliev (od 78. minuta Šćepović), Boja (od 58. minuta Babović), Kleo.

BRAGA: Felipe, Rodriges, Moiseš, Mosoro (od 50. minuta Salino), Elderson, Luis Agujar, Paulo Sesar, Silvio, Vadinjo, Mateus.

žuti kartoni: Moreira, Iliev (Partizan), Moiseš (Braga)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC