• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ultimatum FIFA: Jedan predsjednik ili sankcije

Fudbalski savez BiH moraće da ima jednog, a ne tri predsjednika ukoliko želi da izbjegne suspenziju, poručeno iz (FIFA.

 Ultimatum FIFA: Jedan predsjednik ili sankcije Izvor: MONDO

Predstavnici UEFA i FIFA održali su sastanak u srijedu sa članovima izvršnog odbora FS BiH i dali rok organima Saveza do 31. marta da promijene Statut,ukinu tročlano predsjedništvo i uvedu instituciju jednog predsjednika.

"Razočarani smo što dosad nisu napravljene izmjene Statuta. Zbog toga smo bili prisiljeni da obavijestimo Predsjedništvo Saveza da se ovo pitanje mora brzo riješiti, izjavio je potpredsjednik FIFA i Evropske fudbalske federacije (UEFA) Džefri Tompson.

Jedan od zahtjeva koji se odnosio na izmjenu Statuta je da se uvede institucija predsjednika Saveza koji treba da bude biran na period od četiri godine.

"Mi smo svjesni poteškoća s kojima se suočavate zbog načina ustroja zemlje, ali, moram reći da niste prisiljeni da budete članovi ni FIFA-e ni UEFA-e. Savezu smo dali posljednju priliku da svoj Statut uskladi sa statutima FIFA-e i UEFA-e. Dali smo vremena da se organizuje generalna Skupština, kao i Izvršnom odboru da razmotri ovo pitanje. Ako rok od 31. marta 2011. ne bude ispoštovan uslijediće suspenzija Saveza", istakao je Tompson.

Akutelni predsjednik FSBiH Sulejman Čolaković izjavio je da stavovi ni nakon današnje sjednice nisu približeni, ali da vjeruje da će do 31. marta doći do konsenzusa i usvajanja novog Statuta.

"Svjestan sam da će biti teško, ali sam optimist. Vjerujem da ćemo uspjeti. Dato nam je dovoljno vremena da do 31. marta usvojimo novi Statut i vjerujem da ćemo u tome i uspjeti", kazao je Čolaković.

On je odbacio pisanja medija da će Nogometni savez dobiti prinudnu upravu.

"To apsolutno nema veze s realnošću. Izabrali smo lidera projekta, koji je samo koordinator koji će biti maksimalno posvećen tom poslu", istakao je Čolaković.

On je naglasio da je on lično za usvajanje Statuta, odnosno uvođenje institucije predsjednika Saveza, koji će biti imenovan na četiri godine.

"Konačnu odluku ipak treba da donese Skupština. Ponavljam, vjerujem da ćemo obaviti posao", dodao je Čolaković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC