• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukini olimpijci remizirali sa Kinom!

Posle 1:1 protiv Kine na Karaburmi, selektor Miroslav Đukić imaće težak zadatak da uveri javnost kako se ova ekipa neće obrukati na OI u Pekingu.

 Đukini olimpijci remizirali sa Kinom! Izvor: MONDO

Kako će reprezentacija Srbije da se na Olimpijskim igrama nosi sa Argentinom i Obalom Slonovače, kada na svom terenu nije mogla da savlada ni Kinu?

To je posle 1:1 (0:1) na stadionu OFK Beograda pitanje za selektora Miroslava Đukića, kom ovog proleća očigledno ne cvetaju ruže.

Posle slabih igara "A" tima u Skoplju i u Kijevu, kandidati za nastup u Pekingu će sa samo dva šuta u okvir kineskog gola nesumnjivo doprineti da pritisak na Đukića dodatno poraste.

Gosti, koje trenira srpski stručnjak Ratomir Dujković, poveli su u 28. minutu preko Hao Đu Mina. On je iskoristio početničku grešku neopreznog Aleksandra Kolarova i rutinski zatresao mrežu sa šest-sedam metara.

Veću blamažu sprečio je napadač Salcburga Đorđe Rakić, izjednačivši rezultat u 60. minutu. On je savladao kineskog golmana šutom sa osam metara, na pas Zorana Tošića, čime se iskupio za težak promašaj pet minuta ranije.

Rakić je u 80. minutu pogodio stativu, dok je gol Andrije Kaluđerovića u sudijskoj nadoknadi vremena opravdano poništen zbog ofsajda.

Interesantno je da je srpskom timu ovo bila prva i poslednja provera pred nastup na Olimpijadi u avgustu, a Kinezima druga.

Dujkovićevi učenici su prošlog četvrtka u Zemunu izgubili od amaterske selekcije Beograda sa 1:0!

Đukić zadovoljan, Dujković prezadovoljan

Selektor olimpijske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić bio je zadovoljan remijem protiv Kine, iako, kako kaže, ima elemenata u igri koje ekipa mora da popravi.

"Meč je bio pun ritma i intenziteta, Kina je dobro organizovana ekipa. Zadovoljan sam učinkom fudbalera, ali su nam se opet pojavile neke greške u igri. Malo smo se 'kockali' i ne smemo protivniku da dozvolimo da živi od naših grešaka", rekao je Đukić na konferenciji za novinare posle meča.

On je dodao da još ne zna koja će trojica fudbalera starija od 23 godine igrati za njegov tim na OI.

"Svi klubovi su dužni da puste igrače rođene 1985. godine ili kasnije. Bilo bi, ipak, pravednije da je FIFA rekla svim klubovima da puste i starije igrače u Peking, jer ovako će samo najjači i najuticajniji savezi uspeti da dovedu po trojicu starijih na turnir", rekao je Đukić.

Selektor Kine Ratomir Dujković prezadovoljan je remijem sa Srbijom, koja će, po njegovom mišljenju, biti jedna od najjačih ekipa na Igrama.

"Ovo je bila prava prvenstvena utakmica, a obe ekipe su pružile svoj maksimum. Srbija je pokazala više, a mi smo veoma zadovoljno ovim rezultatom. Srbija će biti jača na Igrama, ali i nama su nedostajala šestorica igrača koji će sigurno biti u timu u Pekingu", izjavio je Dujković.

Dujković je dodao da ni on nije siguran na koga će od starijih fudbalera moći da računa na velikom takmičenju.

"Zabrinut sam, jer naša tri najbolja igrača nastupaju u Engleskoj.Sun Jihaj igra u Mančester sitiju, za Čarlton nastupa Ženg Ži, dok u Mančester junajtedu igra Fangžuo Dong. Ako oni ne dobiju dozvolu, imam plan da pozovem starije igrače iz kineske lige", rekao je Dujković.

(MONDO/Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC