• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kežmanov povratak u Partizan "nije realan"

"To je u suštini pitanje za Alberta Nađa, ne za mene", rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević. "Neću se još vratiti", poručuje Mateja Kežman.

 Kežmanov povratak u Partizan "nije realan" Izvor: MONDO

Mateja Kežman u Partizanu?

Ovo pitanje postavili su mnogi istog dana kada je iz Pariza stigla vijest da su Pari-Sen Žermen i srpski napadač sporazumno raskinuli ugovor.

Ipak, od svega 99 odsto neće biti ništa. Bar ne ove sezone, a to donekle potvrđuju i riječi aktuelnog trenera Partizana Aleksandra Stanojevića.

Dan poslije poraza od Brage i rezultatske eliminacije iz Evrope, Stanojević je govorio o toj utakmici i svemu što je pratilo crno-bijele ove sezone u Ligi šampiona, ali jedno pitanje bilo je "van konteksta" i odnosilo se na mogućnost da se Kežman vrati u Humsku.

"Da, pitanje jeste van konteksta", odgovorio je Stanojević i onda nastavio:

"Ne znam koliko je u ovom trenutku realno da se Kežman vrati u Partizan, a to je u suštini pitanje za Alberta Nađa, ne za mene. Ja imam ideju kakav tip napadača nam je potreban i to sam rekao Albertu", ostao je nedorečen Stanojević, koji se samo nasmijao na potpitanje:

Pa, kakav vam je tip napadača potreban?

Zanimljivo, Stanojević (37) i Kežman (31) bili su saigrači u Partizanu od 1998. do 2000. godine, kada je ovaj drugi otišao u PSV, a Stanojević se zadržao još jednu sezonu u Humskoj, prije odlaska u OFK Beograd.

Da se (još) neće vratiti u Partizan, potvrdio je i sam Kežman, koji je izrazio želju da karijeru oživi golovima ili u Kataru ili u američkoj MSL. O Evropi nema više toliko pozitivno mišljenje, iako su ga i prije raskida ugovora pratili Breša i Birmingem.

"Postoji mnogo kombinacija, ali sam okrenut Bliskom Istoku i Americi. U ovom trenutku, Evropa mi je u drugom planu, jer sam naučio iz greške sa Pari-Sen Žermenom. Odlaskom iz Pariza skinuo sam veliki teret sa leđa i sada nije toliko bitno da li ću naredni transfer ostvariti odmah ili u januaru. Što se Partizana tiče, neću se još vratiti", podvukao je Kežman, ali i ostavio otvorena vrata za neku narednu mogućnost.

Kežman, rođeni Beograđanin, u dresu Partizana od 1998. do 2000. godine postigao je 43 gola na 74 utakmice, a potom je ostvario transfer u PSV Ajndhoven u visini od osam miliona evra i višestruko se isplatio Holanđanima. Do 2004. godine, postigao je 129 golova na 176 utakmica za PSV!

To ga je preporučilo Žozeu Murinju, koji ga je leta 2004. godine za 5,3 miliona funti doveo u Čelsi, ali se Kežman u Londonu nije najbolje snašao i na 41 utakmici u svim takmičenjima postigao je svega sedam golova.

Već narednog ljeta, prodan je Atletiko Madridu, gdje je takođe odigrao jednu sezonu, 2005/06, tokom koje je u crveno-bijelom dresu postigao deset golova na 33 utakmice.

Ljeta 2006. godine kupio ga je Fenerbahče, a Kežman se u Turskoj zadržao dve sezone i za to vrijeme postigao 30 golova na 69 utakmica. U međuvremenu, poslije SP u Njemačkoj i debakla reprezentacije Srbije i Crne Gore, izgubio je status reprezentativca.

Ljeta 2008. godine, za pet miliona evra, Pari-Sen Žermen kupio je Kežmana od Fenera i tu su počeli najveći problemi u karijeri srpskog napadača.

Već poslije prve sezone u Parizu, tokom koje je postigao osam golova na 35 utakmica, Kežman je proslijeđen Zenitu iz Sankt Peterburga na pozajmicu, ali je tamo bio strijelac samo dva puta na deset nastupa.

U sezoni 2009/10, Kežman je vraćen u PSŽ i od tada, do prije neki dan, uspio je da zabilježi samo 18 nastupa i dva puta bude strijelac.

Ove sezone, tri puta ulazio je na teren.

"Dugo sam se nadao da će stvari krenuti na bolje. Ali, kada sam vidio da se to ne događa i da ne igram čak i kada ostali napadači ne mogu da pogode gol, postavio sam sebi pitanje da li je vrijedno više čekati. Shvatio sam da nemam budućnost u Pari-Sen Žermenu", rekao je Kežman, koji je i danas ljubimac navijača Partizana.

(N. J. - MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC