• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srpska ne pristaje na jednog predsjednika FS BiH"

Mile Kovačević ponovio je u četvrtak poznati stav fudbalskih radnika iz Republike Srpske: "Ne pristajemo na jednog predsjednika FS BiH".

 "Srpska ne pristaje na jednog predsjednika FS BiH" Izvor: MONDO

Predsjednik FS RS upoznao je novinare u Banjaluci sa rezultatima sastanka sa predstavnicima svjetske i evropske "Kuće fudbala".

"Prvenstveno želim da naglasim da sjednica Izvršnog odbora FS BiH nije završena i ne znam zbog čega je sinoć Sulejman Čolaković (predsjednik FS BiH) to odbio da prizna", počeo je Kovačević.

Prema njegovim riječima, problem je nastao kada je jedan član inostrane delegacije saopštio da predstavnici RS nemaju pravo da govore.

"Generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković i ja smo uprkos tome ostali na sjednici kako bi se ista održala. Međutim, pred sam kraj sjednice članovi IO Muhidin Raščić i Menso Bašić pitali su nas zašto se mi ne javljamo za diskusiju, na šta smo im objasnili da su nam rekli da na to nemamo pravo".

Kovačević je potom dodao da se "zahvalio" FIFA i UEFA što su ga potcijenili i napustio sjednicu.

"Iza mene su to uradili i svi članovi IO i Predsjedništva FS BiH. Takođe, želim istaći da su svi članovi IO pohvalili ulogu FS RS, te su se složili da najveći problem leži u FS Federacije BiH jer su u nekim kantonima nelegalno provedeni posljednji izbori".

Prvi čovjek FS RS je podvukao da su za stanje u domaćem fudbalu najodgovornije FIFA i UEFA.

"Prvo što su 92. godine priznali nacionalni Savez koji nije imao kontrolu nad cijelom teritorijom države, a zatim su 2002. napravili ovako nakaradnu strukturu, pa zato neka se i bave s nama jer nikom nije u cilju da u BiH bude nezadovoljnih, a uostalom ovakvu strukturu su oni aminovali".

Kovačević je odbacio tvrdnje da ovaj čin predstavlja secesiju od FS BiH.

"Nama nije cilju nikakvo otcjepljenje. Mi želimo da gradimo bolju budućnost našeg fudbala, ali odmah vam mogu reći da nećemo pristati na jednog predsjednika i do 31. marta 2011. godine se ništa neće i ne može promijeniti. Nismo licemjeri kao pojedinci, a uostalom i juče su svi članovi IO FS BiH bili protivnici ukidanja tročlanog predsjedništva Saveza", zaključio je Kovaćević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC