• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan NA DOBROM PUTU: Ali, MORA efikasnije, a Sadik ozbiljnije

Autor Vladimir Sukdolak

"Parni valjak" igra dobro, ali ima propusta, koji u završnici Kupa neće smeti da se ponove.

 Partizan-Kup-Srbije Izvor: MN PRESS

/Piše Vladimir Sukdolak/

Partizan se, tako je delovalo, nije preterano namučio u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv Radnika iz Surdulice. 

Svi koji su gledali duel superligaša na jugu države, svesni su da je tim Sima Krunića imao sreće što je na kraju prošao sa samo dve lopte u mreži Nikole Vasiljevića.O tome svedoči i ubedljiva statistika na strani "parnog valjka".

Možda će vas zanimati

Rezultat 2:1 (2:1), međutim, potvrđuje činjenicu da su crno-beli posle mnogo promašaja i kapitalne prednosti stečene na kraju prvog dela, strepeli za konačan trijumf do poslednjeg zvižduka sudije Srđana Jovanovića. Taj podatak upravo i daje najviše povoda treneru Sava Miloševiću i njegovom stručnom štabu za zabrinutost.

Realizacija, kao osnovni problem u borbi za titulu i gubitak prvog mesta, ponovo je zakazala i malo je falilo da posle jednog odbitka u poslednjem minutu Partizan primi drugi gol i režira svojevrsnu dramu koja bi se na stadionu Radnika rešila fudbalskom lutrijom – penalima.

Na sreću po Beograđane, golman Vladimir Stojković bio je koncentrisan i uspeo je da spreči iznenađenje "iščupavši" loptu u poslednjem trenutku ispod prečke.

Partizan je zasluženo pobedio i plasirao se u polufinale, koje ga čeka već naredne srede. Jasno je da će za plasman u finale morati mnogo bolje, jer ga u petak na žrebu kao potencijalni rivali čekaju: najveći i najteži konkurenta u borbi za trofej – Crvena zvezda, zatim trećeplasirani tim Superlige Vojvodina i Čukarički, klub koji je trofej u Kupu zacrtao kao primarni cilj u nastavku sezone posle korona virusa.

Napadački su crno-beli u Surdulici delovali vrlo dobro. Da je i efikasnost bila na većem nivou, ofanzivni deo tima zaslužio bi čistu desetku.

Aleksandar Šćekić i Saša Zdjelar su vrlo pouzdani i ulivaju sigurnost. Skoro da igraju bez greške... Lazar Marković polako hvata zalet posle povrede i duge pauze, željan je igre i lopte, tako da nema sumnje da će u nastavku takmičenje mnogo zavisiti od njegovih partija. Za sada je na pravom putu da se vrati na nivo od prošle jeseni. Takuma Asano igra jednu od najboljih sezona od kada je došao u Evropu. Bio je dobar protiv Mladosti, a odličan u Surdulici. Neumorno je trčao, neuhvatljivo sprintao i dobijao duele svuda po terenu, ubacivao se iz drugog plana... Postigao je oba gola, ali i još nekoliko puta vrlo opasno zapretio. O Bibarsu Nathu je već sve rečeno. Partizanov mozak, čovek koji potezom može da stvori priliku, reši meč...

Umar Sadik!

Momak čija je vrednost prošle zime procenjena na 12.000.000 evra – MORA VIŠE! A, svi znaju da može. Kretnja kroz linije protivničke odbrane i stalni pritisak na istu karakterišu igru visokog napadača.

Ali..

Protiv Radnika je previše komplikovao, tražio teža rešenja i nedopustivo dugo držao loptu u nogama. U par navrata iznervirao je saigrače i klupu Partizana, čak i dobar deo navijača. Nigerijac ima mnogo kredita, ali ih polako troši. Stručni štab je zbog toga sve nezadovoljniji i najbolji strelac Partizana moraće brzo da promeni odnos prema igri ukoliko želi da ostane prvo rešenje u napadu.

I u odbrani za sada deluje da škripi, pogotovo kada protivnik dobije više prostora. Partizan je u dva meča u kojima je bio daleko bolji od Mladosti i Radnika, primio dva gola i dopustio još nekoliko puta da gol Stojkovića bude ozbiljno ugrožen.

Svestan je trener Partizana da će neke stvari morati brzo da rešava, da je potrebno podići pre svega koncentraciju, kako bi napadi bili efikasniji u završnici, ali i isto tako da bi se sprečile nedopustive greške odbrane, koje će u narednim Kup utakmicama morati da budu svedene na najmanju moguću meru.

Zvezda, Vojvodina i Čukarički spremni su i kadri da kazne svaku.

Partizan u ovom trenutku ima vrlo kvalitetnu rotaciju i ona predstavlja dodatnu snagu za Sava Miloševića. Već smo videli šta znaju tinejdžeri crno-belih Filip Stevanović i Lazar Pavlović. Nameće se i Nikola Lakčević, tu su iskusni Bojan Ostojić, Rajko Brežančić, Nemanja Stevanović, Sejduba Suma... Gvinejac je u Surdulici bio na klupi i verovatno će u subotu protiv Spartaka dobiti šansu.

U Humskoj definitivno mogu da budu zadovoljni kako je ekipa reagovala posle pauze. Viđeno u prethodnim utakmicama uliva nadu čelnicima i stručnom štabu da crno-beli 24. juna mogu da se raduju odbrani trofeja u Kupu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC