• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ima rasizma i u Rusiji, neki nisu hteli da kupe crnce!"

Autor Milutin Vujičić

Agent brazilskog fudbalera Leonarda ima reč...

 Dmitrij-Seljuk-o-rasizmu-u-Rusiji-Neki-klubovi-nisu-hteli-da-kupe-crnce Izvor: Guliver/Dmitry Korotayev/Epsilon/Getty Images

Intervju poznatog fudbalskog agenta Dmitrija Seljuka koji će odjeknuti!

Dok se u Sjedinjenim Američkim Državama već desetak dana održavaju protesti zbog rasizma i ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, ruski menadžer poručio je da rasizma ima i u njegovoj zemlji, istakavši da je to iskusio više puta u svojoj branši.

Možda će vas zanimati

Seljuk, koji se brine o karijerama igrača poput Jaje Turea ili Leonarda (Partizan, Anži), poručuje da se događalo da fudbalski klubovi ne kupe igrača samo zbog boje kože.

"Nema mnogo 'otvorenog' rasizma u ruskom fudbalu, imamo dosta igrača u Premijer ligi Rusije, tu nema problema, ali postoji 'zatvoreni' rasizam u drugom rangu njihovog fudbala", kazao je Seljuk i dodao da su ga "pljuvali" kada je rekao da bi dolazak stranaca popravio ligu.

"Neko mi je čak rekao da 'crnci nam nisu potrebni u ovom klubu'".

Prepričao je i da nije bilo do novca, nego samo zbog boje kože, što je zaista nedopustivo da se dešava u 21. veku, ali se nažalost dešava...

"Ponudio sam igrača koji je trebalo da zarađuje hiljadu-dve dolara mesečno, rekli su da to nije potrebno, a onda su doveli 30-godišnjeg Rusa čija je plata bila 10-15 hiljada. I još taj igrač pola plate daje treneru ili sportskom direktoru... Niko više ne brine za fudbal i rezultate", kazao je Seljuk u intervjuu za ruski "Championat" koji će sigurno odjeknuti.

Dmitrij Seljuk je nedavno bio i revoltiran zbog odluke moskovske Lokomotive da ne produži pozajmicu Žoaa Marija iz Intera, a u čijem bi transferu on posredovao.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC