• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Valke samovoljno zabranio reprezentaciju Srpske!?

Potpredsjednik FIFA Džerom Tompson zaprepašten saznanjem da reprezentaciji Republike Srpske nije dozvoljeno igranje prijateljskih i humanitarnih utakmica.

 Valke samovoljno zabranio reprezentaciju Srpske!? Izvor: MONDO

Generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH Jasmin Baković razgovarao je sa predstavnicima UEFA i FIFA o reprezentaciji RS koja bi poput Katalonije, Andaluzije i Baskije igrala prijateljsko-humanitarne utakmice jer FS RS nema pravo direktnog kontakta sa evropskom i svjetskom "Kućom fudbala".

"Zato je generalni sekretar FS BiH Jasmin Baković potencirao ovo pitanje. On je razgovarao sa potpredsjednikom FIFA Džeromom Tompsonom, koji je bio frapiran saznanjem da Srpskoj nije dozvoljen nastup", izjavio je generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković, a prenosi "Glas Srpske".

Tompson je tek od Bakovića saznao za zabranu prijateljske utakmice između Srpske i mlade reprezentacije Srbije iako je prema svim pravilima Svjetske fudbalske federacije morao da dobije tu informaciju.

"Sve je stalo kod genseka FIFA Žeroma Valkea koji je i potpisao zabranu meča u novembru 2008. godine. On je očigledno bio instruisan od strane određenih sarajevskih krugova i postupio je tako da nam nanese štetu".


Predsjednik FS RS Mile Kovačević, koji je u četvrtak ponovio stav fudbalskih radnika iz Republike Srpske o ukidanju Predsjedništva FS BiH, vjeruje da je lijepa ideja o gostovanju "orlića" u Banjaluci.

"Možda je ta ideja put za drugačije razmišljanje jer u Sarajevu moraju da progutaju informaciju da postojimo. Zato ih zovemo u Banjaluku da dođu i da navijaju za dio sebe koji se zove Republika Srpska. Poruka svim retrogradnim snagama u FS BiH je:' Navijajte za Srpsku da biste dobili simpatije od nas za vas'".

Kovačević je indirektno priznao da dio odgovornosti o neodigranoj utakmici snosi i Fudbalski savez Srbije.

"Nas je majka, to jest FS Srbije, ostavila po strani. Ne zamjeramo majci jer ima svojih problema i zbog toga se među nama ništa nije promijenilo, uvijek ćemo biti na istom fonu", zaključio je prvi čovjek FS RS.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC