• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Nula na Nou Kampu, Ronaldo promašio penal

Barsa i Mančester odigrali 0:0, Kristijano Ronaldo promašio penal u 2. minutu. Revanš za šest dana, sve je otvoreno.

 LŠ: Nula na Nou Kampu, Ronaldo promašio penal  Izvor: MONDO

Posle devedeset i "kusur" minuta polufinalnog duela Lige šampiona između Barselone i Mančester junajteda samo vizionari i proroci mogu da kažu koja će ekipa od ove dve igrati finale u Moskvi.

Iako se obe ekipe odlikuju napadačkom igrom i za mnoge strastvene kladioničare rezultat 0:0 u ovom meču bilo bi bacanje para, upravo je taj rezultat na kraju pisao na semaforu na rasprodatom Nou Kampu, za koju su neki gledaoci kartu plaćali i do 1.000 evra!!!

Junajted je došao u Kataloniju da ne primi gol i to je uspeo (bez Nemanje Vidića koji ipak nije igrao zbog stomačnih problema uoči meča!), a bio je čak bliži postizanju gola od domaćina, jer je Kristijano Ronaldo već u 2. minutu promašio penal!

Barsa i Mančester su otvorili polufinalni front LŠ sa identičnim učinkom: 10 utakmica - po osam pobeda i po dva nerešena rezultata. Nisu imali poraze, ali će jedna ekipa posle drugih 90 minuta na Ostrvu ipak morati da upiše prvi poraz.

Počelo je "vatrometom". Već u prvom napadu Mančester je imao, ispostaviće se, šansu utakmice. Gabrijel Milito je, iz samo njemu znanih razloga igrao rukom, u svom šesnaestercu, a Švajcarac Masimo Busaka, posle par sekundi razmišljanja, pokazuje na belu tačku.

Dok je prilazio lopti videlo se da Ronaldo nije sto odsto siguran. Bacio je Valdesa u jednu stranu, ali je loptu poslao - u prečku! Posle tog trenutka, Portugalac više nije bio glavom u igri. Imao je, doduše, nekoliko driblinga na sredini terena, ali osim "umetničkog dojma", bez značajnijeg učinka za svoj tim.

Barselona je najbolji deo meča odigrala od devetog, desetog do 25. minuta, kada je jednostavno igrala "viktorije" pred golom Mančestera. Lopta je stalno bila tu negde ispred Van der Sara, u jednom trenutku je čak i Vejn Runi(!) morao da je izbaci iz svog peterca, ali zapravo golman Mančestera nijednom nije bio ozbiljnije ugrožen.

Lionel Mesi, koji se vratio na teren posle šest nedelja pauze, bio je u tom periodu gotovo nezaustavljiv. Prelazio je odbrambene igrače Mančestera kao da ne postoje, ali mladog Argentinca nisu pratili saigrači, pre svih Deko i Samjuel Eto.

U nastavku, Frenk Rajkard menja Mesija (na opšte čuđenje i negodovanje navijača Barse) i ubacuje Bojana Krkića, a poslednjih dvadesetak minuta dao je šansu i Tjeriju Anriju, koji je jednom dobrano namučio Van der Sara.

Meč koji je najavljivan kao spektakl, ali koji nije oduševio sve one kojima je "bubamara" u srcu.

Revanš za šest dana, međutim, svakako ne treba propustiti, jer je reč o ekipama koje znaju da igraju fudbal.

Uoči meča dogodili su se incidenti ispred stadiona Barselone, kada su se sukobili navijači Mančestera i policija.

U Barselonu je došlo oko 6.000 navijača Mančestera, a meč je posmatralo čak 96.000 ljudi na stadionu.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC