• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Strijelci, šta vam bi?

Spartak dao pet komada Inđiji za jedno poluvrijeme, Vojvodina pobijedila Borac sa penala. Jagodina ubjedljiva protiv Hajduka, prva pobjeda Metalca!

 JSL: Strijelci, šta vam bi? Izvor: MONDO

Proljeće usred jeseni, idealno vrijeme za fudbal ovog vikenda uticalo je na fudbalere superligaških timova, pa je tako na prvih pet mečeva subotnjeg programa 11. kola postignuto 18 golova!

Od toga čak sedam u Subotici, gdje je Spartak napunio mrežu Inđije već u prvih 45 minuta. Rezultat je na kraju bio 5:2, a po dva gola za "golubove" dali su Vojo Ubiparip i Nemanja Nikolić. Oba gola za Inđiju dao je Miroslav Čovilo.

Spartak nije slavio od 7. kola, kada je savladao Hajduk (1:0). Od tada je zabilježio dva poraza i jedan remi. Inđija je nastavila crnu seriju - bez pobjede je od 4. kola (tri poraza i četiri remija). Pogoci Miroslava Čovila u Subotici prvi su za zeleno-bijele poslije dva kola. Saša Nikolić, koji je došao za trenera Inđije prije tri kola još nema pobjedu.

Inače, sav prihod sa meča u Subotici, odlukom uprave Spartaka biće uplaćen za pomoć Kraljevu, koje je u srijedu teško pogođeno zemljotresom.

Vojvodina je pobijedila Borac na stadionu "Karađorđe" 4:0. Prva dva gola "lale" su dale sa penala, a treći i četvrti su postigli rezervisti Brana Ilić i Vuk Mitošević. Ilić se vratio u tim poslije duže pauze zbog teške povrede.

To su prvi golovi koje je Vojvodina postigla poslije dva kola posta (protiv OFK Beograda 0:0, i poraz od Rada 0:1). Borac već osmu uzastopnu utakmicu nije ostvario pobjedu.

Najprije je gol postigao Gruzijac Giorgi Merebašvili, poslije prekršaja Aleksandra Ignjatovića nad Abubakarom Oumaruom a potom je isti fudbaler Borca napravio još jedan prekršaj, a Oumaru je bio precizan sa "bijele tačke". Ignjatović je zbog ta dva prekršaja dobio dva žuta kartona, pa je domaćin imao veliku prednost.

U sastavu Vojvodine, poslije dužeg vremena, igrao je Naemeka Ađuru, a starter je bio i Nemanja Bilbija. U drugom poluvremenu ušao je i Brana Ilić, koji je ovog ljeta došao iz Partizana, a potom se teško povrijedio i duže pauzirao. Povratak na teren je obilježio golom.

Jagodina je deklasirala Hajduk 3:0. Dva gola dao je Bojan Živković, a treći je djelo Bojana Beljića, koji je bio strijelac samo dva minuta nakon što je ušao u igru. Beljić je vještim driblinzima nanizao nekoliko igrača Hajduka, a potom savladao golmana Braća.

Jagodina je tako prekinula seriju od dva poraza i ujedno "vratila trojku" iz prethodnog kola kada je poražena od Partizana 0:3.

U ekipi Jagodine nije bilo napadača Milana Bojovića i Vladimira Đilasa, koji su, prema nezvaničnim informacijama, kažnjeni od uprave zbog nediscipline.

Prva pobjeda Metalca u ovoj sezoni! Djelovala je šok-terapija na trenerskoj klupi ekipe iz Gornjeg Milanovca, jer je uoči ovog kola smijenjen Zvonko Živković, a došao je Miodrag Radanović.

U duelu dve najlošije superligaške ekipe, Metalac je na Banovom brdu pobijedio Čukarički 2:1. Bio je to prvi gol Čuke na svom terenu.

ČUKARIČKI - METALAC 1:2
Javor je u Ivanjici u sudijskoj nadoknadi vremena dao pobjedonosni gol protiv Slobode Sevojno.

REZULTATI UTAKMICA 11. KOLA:

Spartak - Inđija 5:2 (5:1)
/Ubiparip 1', 12', Nikolić 6', 41', Mirić 18' - Čovilo 29', 59'/

Vojvodina - Borac 4:0 (2:0)
/Merebašvili 14' p, Oumaru 32'p, Ilić 81', Mitošević 90'/

Jagodina - Hajduk 3:0 (2:0)
/Živković 21', 24', Beljić 67'/

Javor - Sloboda Sevojno 1:0 (0:0)
/Rendulić 90'/

Čukarički - Metalac 1:2 (0:0)
/Višnjić 74'p - Adamović 61', Otaševič 69'/

Crvena zvezda - OFK Beograd 1:0 (1:0)
/Trifunović 13'/

nedelja:

Smederevo - Rad
BSK - Partizan

TABELA: Partizan /-1/ 25, Crvena zvezda 25, Rad /-1/ 23, Vojvodina 22, Sloboda Sevojno 17, Spartak 17, OFK Beograd /-1/ 15, Jagodina 15, Javor 14, Smederevo /-1/ 12, Borac 12, Inđija 10, BSK /-1/ 10, Hajduk 5, Metalac 5, Čukarički 2.

(MONDO - foto: FK Spartak/arhivska fotografija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC