• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Inter pada, Breša uzela bod

Šampion Italije i Evrope nije pobijedio ni u trećoj uzastopnoj prvenstvenoj utakmici kao domaćin.

 SERIJA A: Inter pada, Breša uzela bod Izvor: MONDO

Očigledno je da su "neroazuri" u padu forme i da su uzdrmani poslije poraza u Ligi šampiona od Totenhema (1:3 u Londonu):

Inter - Breša 1:1 (0:1)

Bod sa Đuzepe Meace odnijela je Breša, poslije pet uzastopnih neuspjeha u Seriji A.

Bez povrijeđenih Dejana Stankovića, Estebana Kambijasa, Salija Muntarija i mnogih drugih, trener Rafa Benitez je postavio ofanzivnu formaciju (4-4-2), sa Samjuelom Etoom i Dijegom Militom u napadu, Goranom Pandevim i Kutinjom po krilima, Veslijem Snajderom i Havijerom Zanetijem u sredini...

Međutim, u subotu uveče su još dvojica igrača dospjela na listu povrijeđenih - u 27. minutu umjesto povrijeđenog Maikona španski stručnjak je uveo Ivana Kordobu. Na početku drugog poluvremena napravio je iznenađujući potez, Nigerijac Žoel Obi zamijenio je Snajdera, a Benitez je treću izmjenu morao da napravi već u 51. minutu zbog povrede koljena Valtera Samjuela (ušao Davide Santon).

Vjerovatno je Benitez želio da što prije slomi otpor autsajdera. Umjesto toga, stigao je šok za domaćina već u 14. minutu.

Andrea Karaćolo iskoristio je statičnost odbrane Intera, prihvatio dugu loptu Simonea Dalamana i savladao Luku Kastelacija, koji pred golom menja standardnog Žulija Cezara - 0:1.

Mučio se Inter, nije mogao ni do izjednačenja... Sve do 73. minuta.

Tada je Gaetano Berardi startovao, Samjuel Eto pao i sudija je pokazao na bijelu tačku. Kamerunac je izveo penal i - bio siguran za 1:1.

Međutim, to je bilo sve od šampiona. Premalo. Prišao je Laciju na tri boda, ali će lider imati priliku da odmakne u nedjelju, u gradskom derbiju sa Romom.

Takođe, Milan bi mogao da prestigne Inter ako pobijedi u Bariju...



Bolonja je ostvarila tek drugu pobjedu u Seriji A, prvu poslije pet "posnih" utakmica. Ceh je na Renato Dal'Ari platio Leće - 2:0.

Gosti su "stradali" po kratkom postupku u finišu utakmice. Marko Di Vajo i Urugvajac Henri Himenez tresli su mrežu u 84. i 85. minutu.

Bolonja je uoči 10. kola bila u grupi od četiri ekipe sa po osam bodova na dnu tabele (Bari, Ćezena, Parma), a trenutno je, sa 11 bodova, na diobi desetog mjesta sa Palermom, Đenovom i upravo Lećeom (Bolonja i Leće imaju meč više).

Za ekipu Aleberta Mazanija igrao je srpski internacionalac, Ivan Radovanović (pozajmljen iz Atalante), a zamijenjen je u 71. minutu.

Parovi i rezultati 10. kola:

Bolonja - Leće 2:0 (0:0)
/Di Vajo 84, Himenez 85/

Inter - Breša 1:1 (0:1)
/Eto 73p - Karaćolo 14/

Nedelja

Fiorentina - Kjevo 12,30

Bari - Milan 15,00
Juventus - Ćezena
Lacio - Roma
Napoli - Parma
Sampdorija - Katanija
Udineze - Kaljari

Palermo - Đenova 20,45

TABELA: Lacio 22, Inter /+1/ 19, Milan 17, Juventus 15, Napoli 15, Sampdorija 14, Kjevo 14, Udineze 13, Roma 12, Palermo 11, Đenova 11, Bolonja /+1/ 11, Leće /+1/ 11, Kaljari 10, Katanija 10, Breša /+1/ 10, Fiorentina 9, Parma 8, Ćezena 8, Bari 8.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC