• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodić prozvao "vukove" iz Sarajeva: Poželjeli se treninga i utakmica

Autori mondo.ba Autori Agencije

Prozivkom u sarajevskom hotelu, fudbaleri sarajevskog Olimpika zvanično su počeli pripreme za novu sezonu, u kojoj će tim s Otoke nastupati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Darko Vojvodić prozivka FK Olimpik  Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Šef stručnog štaba Darko Vojvodić istakao je da će na prozivci imati 30 igrača.

"Neće biti Stojanovića, Drljevića, neće biti Sadikovića starijeg, pojačat će nas nekoliko igrača, blizu smo dogovora sa Bajraktarevićem, Hasanović je stigao iz Goražda, on je igrač Sarajeva. Blizu smo dogovora s nekoliko igrača, ne bih o imenima jer su u ovom momentu to igrači koji bi donijeli prevagu i ono što tražimo", rekao je Vojvodić.

Možda će vas zanimati

Što se tiče plana priprema, trener Olimpika ističe da će ekipa nakon uvodnog dijela u kampu, drugi dio priprema obaviti na Vlašiću.

"Mi ćemo pripreme obavljati u našem kampu što je za nas veoma dobro jer ćemo biti izolovani od svega. Ići ćemo u drugoj fazi priprema na Vlašić, poznato je da tamo imamo naš hotel i terene. Da li ćemo biti odjednom deset dana ili dvaput po sedam, vidjećemo. Odigraćemo što više utakmica jer ih nismo odigrali dugo. Vidjećemo ko će nam biti protivnici u narednom periodu", dodao je Vojvodić.

Kapiten "vukova" Adnan Osmanović rekao je da su se svi uželjeli treninga i utakmica.

"Naravno da ima želje poslije duge pauze koja je sve poremetila, dolazi jedan period koji mi igrači najviše volimo, a to su treninzi i utakmice", istakao je Osmanović.

"Mi smo zasluženo ušli u Premijer ligu, ali ostaje žal što se liga prekinula. Da se liga nastavila, mi bismo ispunili taj cilj. Premijer liga BiH je kvalitetnija i zahtjevnija, mnogo su kvalitetniji igrači, znamo šta nas očekuje".

Kao osnovni cilj u narednoj sezoni istakao je plasman u sredinu tabele.

Olimpik će treninge obavljati u centru na Ilidži, a novost je da će u stručnom štabu pomoćnik šefu struke biti Dževad Šarić, koji je zadužen za kondicijsku spremu igrača, saopšteno je iz kluba.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC