• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Ne smeta mi skandiranje

Predsjednik Srbije kaže da su pogrdna skandiranja na njegov račun dio navijačkog folklora i kulture i da mu takve pjesme ne smetaju.

 Tadić: Ne smeta mi skandiranje Izvor: MONDO

Predsjednik Srbije Boris Tadić ocijenio je da su pogrdna skandiranja navijačkih grupa na njegov račun dio navijačkog folklora i kulture i da ne želi drugačiji tretman nego što su imali drugi predsjednici.

"Skandiranje je dio navijačkog folklora i kulture, meni to ne smeta. Neka državni organi rade svoj posao... Ne miješam se u rad pravosuđa, niti u rad Fudbalskog saveza Srbije", rekao je Tadić u Skupštini Srbije odgovarajući na novinarska pitanja poslije svečane promocije komunalne policije.

Predsjednik Srbije je rekao da lično nikada nikoga nije pozivao da se ubije i naglasio da ne želi poseban tretman.

"Neću da imam drugačiji tretman od drugih predsjednika", naveo je Tadić i dodao da bi reagovao u slučaju da su navijači pogrdno skandirali nekom njegovom oponentu.

Fudbalska utakmica Smederevo-Rad, na kojoj su navijači skandirali "Spasi Srbiju i ubij se, Tadiću, Borise...", prekinuta je u nedelju na pet minuta. Nakon što su se navijači odazvali pozivu spikera da prestanu sa uvredljivom pjesmom meč je nastavljen.

Prema izjavama čelnika Fudbalskog saveza Srbije, sudije nemaju uputstva kako da postupaju i reaguju na politička skandiranja sa tribina.

Istu pjesmu pjevali su i navijači Crvene zvezde tokom meča protiv OFK Beograda u subotu, ali utakmica nije prekidana, kao ni u više navrata ranije.

Pjesma "... spasi Srbiju i ubij se" pjeva se više od 10 godina na stadionima u zemlji, a prije Tadića bila je usmjerena protiv bivšeg premijera Vojislava Koštunice, a smišljena je za nekadašnjeg predsjednika Slobodana Miloševića.

Nikada ranije utakmice nisu prekidane zbog nje.

(Beta - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC