• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neprijatna istina o Nejmaru koju je neko MORAO da kaže

Autor Nikola Janković

Rekao je, najpoštenije, Brazilac.

 Žuninjo Pernambukano - Istina o Nejmaru Izvor: Guliver/Chris Trotman/Getty Images

Nejmar Žunior ima 28 godina, nema ga u "Top 10" grupi strelaca u XXI veku, njegov 222 miliona evra vrijedan transfer iz Barselone apsolutni je rekord u istoriji fudbala, a godišnja plata u Pari sen Žermenu od 38,6 miliona čini ga drugim najplaćenijim igračem na svetu.

Odmah iza Lionela Mesija.

Možda će vas zanimati

 Međutim...

Osim plate, Brazilac u malo čemu može da stane uz rame nekadašnjem saigraču.

Od pompeznog dolaska u Pariz na leto 2017, brazilski dribler zbog povreda, suspenzija i korona viruzsa odigrao je svega 80 utakmica za tri nepune sezone i postigao 69 pogodaka u dresu "svetaca", u kom je tek iz trećeg pokušaja uspio da prođe osminu finala Lige šampiona.

Ako bismo sabrali novac uložen u njegov transfer i zarade, Nejmar je do danas koštao PSŽ skoro 333 miliona evra - preko četiri miliona po utakmici.

Klubu se ovog ljeta zahvalio odbijanjem prijedloga o smanjenju zarada tokom pandemije, a navijačima najavom odlaska sa "Parka prinčeva" prije početka sezone 2020/21.

Izvor: Buda Mendes/Getty Images Europe

gol / asi / uta

70 / 35 / 134 - Santos

105 / 77 / 186 - Barselona

69 / 39 / 80 - Pari sen Žermen

41 / 61 / 101 - Brazil

U svemu tome, ako pitate njegovog zemljaka i strijelca okruglo 100 golova u Ligi 1 uz sedam titula u nizu sa Olimpikom iz Liona, Nejmar se više puta ponio pogrešno, neprimjereno i - pohlepno.

Žuninjo Pernambukano rekao je otvoreno na čemu zamera aktuelnom kapitenu reprezentacije Brazila i najpopularnijem sportisti te zemlje.

"Pogledajte Nejmara...", rekao je aktuelni sportski direktor Liona u intervjuu za "The Guardian".

"Došao je u Pari sen Žermen samo zbog para. Sve su dali za njega, ispunili mu sve zahtjeve, a on im je podnio zahtjev za odlazak prije završetka ugovora. Baš u vrijeme kada je trebalo da uzvrati klubu i pokaže zahvalnost na prilici koju je dobio. To je uzajamno, ne radi se samo o tome šta su klubovi dužni prema igračima", rekao je vlasnik 313 utakmica za Lion.

"Nejmar prvo mora da pruži sve što može na terenu, da bude apsolutno fokusiran na fudbalsku igru, preuzme odgovornost, a onda i izgradi sebe u ulozi lidera", pričao je o Nejmaru kao "klincu" koji se tek probija, a ne čovjeku na pragu 30-ih.

"Problem je u tome što je pohlepa za novcem utemeljena u brazilsku kulturu, Brazilci previše žele novac i uvijek im je potrebno još", rekao je - Brazilac.

"Tako smo vaspitavani, tako smo odrasli", dodao je i naglasio da je, zbog toga, Nejmarova odgovornost samo veća.

"Dakle, da li je Nejmar zbog toga kriv ili je problem u brazilskom društvu?", postavio je pitanje i ponudio odgovor, ne želeći da nudi alibi čovjeku koji, na platu od skoro 37 miliona evra, godišnje doda i 20-ak miliona od marketinga.

"Kao što sam rekao, tako je vaspitan. Zato moramo da govorimo uporedo o Nejmaru kao fudbaleru i Nejmaru kao osobi. Na terenu on je među trojicom najboljih na svijetu, na istom je nivou kao Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi. Brz je, čvrst, umije da pogodi, zna i da doda... Ali, privatno, mislim da snosi krivicu i da je propustio priliku da bolje sagleda sebe i stasa u zrelu osobu", govorio je čovjek čije su "vijugave" lopte iz slobodnjaka pravile haos u glavama golmana širom Evrope.

"U ovom trenutku on se, nažalost, ponaša isto onako kako je vaspitavan", zaključio je.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC