• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda će tražiti promenu modela takmičenja u Superligi Srbije!

Autor Jovan Terzić

Zvezdan Terzić smatra da je 20 klubova previše.

 Zvezda će tražiti promenu modela takmičenja u Superligi Srbije! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je okupljanjem tima na stadionu Rajko Mitić ove subote počela priprema za sezonu 2020/21.

Ciljevi su isti kao i svake godine, ali ovaj put postoji jedan dodatan i vrlo jak motiv.

Možda će vas zanimati

"Naš glavni cilj je titula, nikada u istoriji Zvezda nije osvojila četiri uzastopne titule i sigurno ćemo učiniti sve to da ostvarimo", najavio je generalni direktor crveno-belih, Zvezdan Terzić.

Po običaju pred početak sezone, još neki klubovi osim Zvezde i Partizana najavljuju napad na titulu. Ovaj put je o tome govorio trener Vojvodine Nenad Lalatović, kao i fudbaler Čukaričkog, Danilo Pantić.

Terzić kaže da bi mu bilo drago ako se to dogodi, jer će time biti podignut i kvalitet Zvezdinih i Partizanovih igrača.

"Mnogi već godinama ili decenijama unazad najavljuju borbu za titulu. Ja bih kao čovek fudbala i sporta voleo da se pojavi neko ko može da ugrozi Zvezdu i Partizan. Ima naznaka da bi to mogla da bude Vojvodina, Čukarički radi dobro, voleo bih i Radnički iz Niša... Ali budimo realni, moralo bi mnogo stvari da se promeni da bi drugi bili konkurentni, pre svega ulaganja. Ako bismo imali kvalitetnu ligu, sigurno bi i igrači Zvezde i Partizana bili kvalitetniji zbog jače konkurencije".

Crveno-beli su prošle sezone ponovo bili dominantni u domaćem prvenstvu, ali je navijačima ostao gorak ukus zbog činjenice da Zvezdini fudbaleri nisu savladali "večitog rivala" Partizan, a posebno zbog 0:1 u polufinalu Kupa.

"Svesni smo da pobeda u derbiju navijačima Zvezde znači mnogo. Kao i da im ne prija poraz 0:1, kao što i navijačima Liverpula ne prija poraz od Mančester sitija 0:4. Ako je taj poraz bacio senku na Liverpulovu titulu, onda je i tih 0:1 na našu. Zvezda je dominanto osvojila titulu treću godinu zaredom, napravila je ukupno 100 bodova razlike u odnosu na Partizan... Ponekad nismo svesni kakve je rezultate napravila Crvena zvezda u poslednje vreme. Biće jasno sa određene vremenske distance. Od kada sam u klubu osvojene su četiri titule, dva puta je igrana Liga šampiona, a bilo je i proleće u Evropi. Da sam to rekao 2014. godine, ljudi bi mislili da sam lud”, smatra Terzić. 

Zbog pauze u prvenstvima i problema izazvanih pandemijom korona virusa, predstojeće sezone Superlige će brojati 20 klubova.

Terzić smatra da je to previše i najavljuje da će se zvezda u budućnosti angažovati na promeni modela takmičenja.

"Zvezda je najkvalitetniji klub i tim u Srbiji i naravno da se bez problema može prilagoditi na bilo koji sistem takmičenja, da li je to 20, 16 ili 12 klubova, nije problem. Mislim da dugoročno ovaj sistem nije dobar, mislim da je najbolji model 12 klubova, po trokružnom sistemu. Kroz godinu, dve ili tri, insistiraćemo na tome", otkrio je Terzić.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC