• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkazana sjednica Izvršnog odbora FS BiH

Autor mondo.ba

Današnja sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine je otkazana.

 Otkazana sjednica Izvršnog odbora FS BiH Izvor: Anadolija/Samir Jordanović

Sarajevsko "Oslobodjenje" prenosi da će sjedinca IO FS BiH najvjerovatnije biti održana u petak, ali da članovi neće fizički prisustvovati u Sarajevu, već će biti održana onlajn zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Sastanak je otkazan iz predostrožnosti, jer su članovi Izvršnog odbora Mato Jozić, ministar pravde u Federciji BiH, te Nurdin Peštalić bili u kontaktu sa Fadilom Novalićem, federalnim premijerom, koji je pozitivan na Covid-19.

"Privatno sma uradio test na Covid-19 i negativan sam. Proteklog vikenda imao sam dva rizična kontakta. Odmah sam otišao i privatno obavio testiranja. Stigli su i rezultati, koji su negativni i nastavio sam raditi svoj posao. Koliko znam Nurdo Peštalić je u samoizolaciji, a sjednicu Izvršnog odbora održat ćemo sutra onlajn", rekao je Jozić za "Faktor".

Na njoj bi se trebalo najviše govoriti o predstojećoj sezoni Premijer lige BiH, koja bi trebala da počne 1. avgusta i aktuelnostima oko pandemije korona virusa, kao i pripremama klubova za eventualne probleme izazvane virusom Covid-19.

Možda će vas zanimati

Predsjednik Takmičarske komisije FS BiH Miodrag Lale je za današnji "Dnevni avaz" istakao da je članovima IO FS BiH proslijeđen plan mjera i procedura za organizaciju utakmica, koji je urađen po njemačkom i švajcarskom modelu ponašanja prema korona virusu.

"Mislim da smo našli neku sredinu, odnosno da je to dosta dobro urađeno. S obzirom da je riječ o radnom materijalu, koji je već otišao prema članovima Izvršnog odbora, uglavnom se sve svodi na to da se igra", rekao je Lale sarajevskom listu.

Prema njegovim riječima, Mladost zbog velikog broja zaraženih nije zvanično zatražila odlaganje prva dva kola što je nagoviješteno u medijima.

"Ne, zvanično ništa nisu tražili, u Savez ništa nije došlo. Oni su već dvije sedmice u izolaciji, tako da dolaze u situaciju da mogu pripremati ekipu", dodao je predsjednik Takmičarske komisije FS BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC