• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardioli škripi u odbrani, dovodi štopera koji ispada iz lige!

Autor Milutin Vujičić

Ako im to ne riješi probleme, onda...

 Nejtan-Ake-transfer-Mancester-siti Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Bez ikakve sumnje može se reći da je najveća boljka Mančester sitija loša odbrana, pa će Pep Gvardiola i u ovom prelaznom roku potrošiti bogatstvo da je popravi.

Do sada je na popravljanje defanzive kupovinom igrača potrošio vrtoglavih 400 miliona evra, i evidentno je da to nije bilo dovoljno pošto su ove sezone mnogo bodova prosuli zahvaljujući greškama odbrane, a sada pojačanje planira da dovede iz ekipe koja se (vjerovatno) seli u Čempionšip!?

Možda će vas zanimati

Nova meta "građana" postao je holandski defanzivac Nejtan Ake (25) iz Bornmuta, ekipe koja je u tekućoj sezoni primila 64 gola, što znači da imaju treću najgoru odbranu u Engleskoj.

Ako znamo kvalitete Akea, odnosno da je veoma "jak na lopti" i da uživa u pas igri, onda ne iznenađuje što je Gvardiola zainteresovan za njega, ali ponovo se postavlja pitanje da li će to riješiti problem s primljenim golovima - pošto mu i svi ostali štoperi dobro barataju tim segmentom igre.

Problematični su u markiranju, koncentraciji, često prave kikseve, a čini se da nije mnogo daleko od toga i Ake koji je za Bornmut ove sezone odigrao 29 mečeva i postigao dva gola.

Izvor: Guliver/Ian Walton/Pool via Getty Images

Uz to, Mančester siti će ga spasiti od igranja u Čempionšipu, pošto je njegovoj ekipi potrebno čudo u posljednjem kolu da bi opstali, a neće ni "trešnjice" proći loše. Naime, "građani" su spremili čak 35 miliona funti za njegove usluge, što je opet povoljnije od Stounsa, Edersona, Mendija...

Ake je inače ponikao u Čelsiju (doduše pre toga bio u U17 timu Fejnorda), ali nije dobio pravu šansu na "Bridžu" i odlučio je da napusti klub.

S obzirom na to da je i Čelsi imao sličnih problema u odbrani poput Sitija, i oni su razmišljali o tome da ga kupe nazad, ali čini se da je Frank Lampard "stopirao" taj transfer zimus poručivši upravi da ako dovode pojačanje - mora da bude još bolje.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC