• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trifunović: Hvala, ali nisam ja Pipo

"Mislim da je to poređenje neumjesno, ali dobro, novinari vole senzacionalizam i u pozitivnom i u negativnom smislu", uzdržan je napadač Zvezde.

 Trifunović: Hvala, ali nisam ja Pipo Izvor: MONDO

Mnogi će reći da je Miloš Trifunović srećan čovjek, jer po mišljenju velikog broja muškaraca širom svijeta, ima jedan od najboljih poslova koji se može imati na planeti.

Da daje golove.

Sam Trifunović može da bude srećan jer svoj lijep posao radi na dobar način. Bilo u ulozi startera, bilo sa klupe, lijevonogi napadač Crvene zvezde daje golove, zbog čega je i plaćen.

"Još jednom kažem da je posao centarfora da daje golove bez obzira da li uđe sa klupe ili počne utakmicu. Dakle, treba da se radi i da se trudi, posebno kad igraš u Zvezdi. Ne razmišljam o minutaži, samo o pobjedama i boljoj igri", kaže Trifunović.

On je, u trenucima kada je njegov tim ostao sa desetoricom na terenu, "ni iz čega" postigao jedini pogodak na Banjici, kojim je Crvena zvezda teško, teško pobijedila Rad i uzela vrijedna tri boda (0:1). A, u igru je ušao sa klupe.

Mnoge od šest prvenstvenih i golova ove sezone, Trifunović je postizao iz gužvi u šesnaestercu, pa je u pojedinim novinama moglo da se pročita i poređenje Zvezdinog "džokera" sa "kraljem kaznenih prostora", legendarnim Filipom Inzagijem iz Milana.

"Mislim da je to poređenje neumjesno, ali dobro, novinari vole senzacionalizam i u pozitivnom i u negativnom smislu. Pipo Inzagi je veliko ime svjetskog i italijanskog fudbala i ja zaista ne bih volio da me sa njim porede. Čak i kad to zaslužim, nosiću svoje ime i prezime, a ne tuđe. Veliki je to golgeter da bi mediji mene poredili sa njim", iskreno kaže Trifunović.

Za razliku od Inzagija, koji i u 38. godini slavi golove kao klinac ispred zgrade, Trifunović pogodak na Banjici nije burno proslavio.

Evo i zašto...

"Pobijedili smo i idemo dalje", prilično hladnokrvno, ali takmičarski rezonuje momak koji je počeo karijeru u podmlatku Crvene zvezde, a povratak u Ljutice Bogdana zaslužio igrama u Javoru.

On je opisao trenutak kada je sa pet metara uspio prvo da primiri loptu, a potom je glavom "ćušne" u mrežu Rada.

"To je bio maltene moj prvi kontakt sa loptom na utakmici. Bogdanović je sjajno centrirao, pokušao sam da umirim loptu desnom nogom i šutnem je lijevom, ali ona je odskočila. Golman je krenuo, ali ja sam bio bliži i glavom sam je prebacio u mrežu. To mi je posao. Centarfor treba da daje golove i nema tu šta mnogo da se hvali", ponovio je skromno Trifunović, koji je od kada je ljetos stigao u klub bio strijelac u sva tri takmičenja, kvalifikacijama za Ligu Evrope, prvenstvu i Kupu.

U sljedećem kolu, Crvena zvezda dočekuje Borac iz Čačka.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC