• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Transfer godine u La Ligi ponovo ima Monći i skupo će to naplatiti!

Autor Nikola Janković

Sa zadovoljstvom će saslušati ponude.

 Transfer-godine-u-La-Ligi-ponovo-ima-Monci-i-SKUPO-ce-to-naplatiti Izvor: Guliver/Getty Images

Monćiju je bilo potrebno nepunih godinu i po dana po povratku u konkurenciju sportskih direktora La Lige i novog početka na "Pichuanu", posle neobavljenog posla u Romi, da povrati dominaciju iz prvog mandata u Sevilji (2001-2016).

Možda će vas zanimati

Jedan od pionira "pametnog skautinga" u evropskom fudbalu osvojio je titulu "transfer sezone 2019/20 u Primeri" i skupo će je naplatiti kada dođe dan u kom će Lukas Okampos pojačati redove nekog "top Europe" kluba.

Izvor: Guliver, Maurizio Lagana/Getty Images Europe

Sevilja punih 15 godina bila stabilan "sub-top Europe" konkurent, koji je uporno uspevao da osvaja evropske trofeje i beleži ozbiljne profite na Monćijevim transferima igrača iz svih krajeva sveta, koji su se predstavljali tržištu igrajući u beloj opremi za vatrenu i vernu publiku.

Temperamentni argentinski štoper navikao je da koristi energiju navijača u dresu River Plejta, ali toga nije bilo mnogo na putu kojim je krenuo 2012. i postao "bekap" igrač "onog" Monaka sa Kilijanom Mbapeom napred.

Bilo je bolje tokom neprimetne pozajmice Milanu, situacija se popravila kada je ustupljen još jednom klubu sa obale, ali sa bitno drugačijom atmosferom u odnosu na tajac stadiona u Monte Karlu, međutim kulminiralo je dolaskom u Andaluziju gde se odmah nametnuo kao prirodni lider na terenu.

Brzo je pridobio simpatije svojih i poštovanje ostalih navijača Primere, pa je u seriji priznanja Okamposu stiglo i ono iz prestoničke "Marke", u čijem je izboru za "transfer godine" Argentinac dobio osetno više glasova od konkurenata.

Najbliži je bio Ferlan Mandi iz "omiljenog" Real Madrida.

Uredništvo je u izboru računalo i stavove publike, a broj od 120.000 glasova samo dodaje na značaju priznanja koje, neformalno, proglašava Monćija za pobednika u konkurenciji sportskih direktora.

Za Kamposa se odlučilo 38 odsto, iza kog se našao Mandi sa 20 odsto manje, a potom su usledila još dvojica "Monćijevih", Dijego Karlos i Žil Kuande. Ljubitelji fudbala u Španiji nisu bili impresionirani prvom sezonom Frenkija De Jonga u Barseloni, jer je 75 miliona evra vredni Holanđanin ostao na začelju.

A Monći... On će, kao i uvek, uživati tokom pregovora o Okamposovom odlasku, utoliko što je 26-godišnjaka iz predgrađa Buenos Ajresa vezao ugovorom do 2024.

Platio ga je 15 miliona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC