• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon upoznaje igrače, Jorgačević bez granica

Selektor hoće da vidi novajlije pred važne utakmice. Golman Genta prešao preko trnja do zvijezda. Trivunović u zlatnim kopačkama.

 Pižon upoznaje igrače, Jorgačević bez granica Izvor: MONDO

Bugarska protiv Srbije! Zvuči kao običan prijateljski meč. Međutim, duel na stadionu Vasil Levski u Sofiji (srijeda, 18,00) svakako to neće biti.

Domaćin želi revanš za ubjedljiv poraz u, takođe prijateljskom odmjeravanju snaga u novembru 2008, na oproštaju Save Miloševića (6:1), a gosti žele da krenu ispočetka.

"Orlovi" su u nezavidnoj situaciji u kvalifikacijama, rane iz Đenove jođ nisu zacijelile, a utakmica sa Bugarskom je prilika za selektora Vladimira Petrovića Pižona da isproba snage na koje do sada nije računao i pogleda u budućnost. Prostor mu se naročito otvorio izostankom nekolicine povrijeđenih igrača.

"U jednom trenutku sam i želio da bude ovakav sastav, jer sam htio da vidim i druge igrače. Ipak, poslije svega što nam se dešavalo u prethodnom periodu svi reprezentativci su izrazili želju da igraju, međutim, većina je morala da otkaže zbog povrede. Tako se moja prva želja ostvarila. Promijenili smo malo sastav i sada ću dati nekim drugim igračima šansu da ih bolje upoznam. Ima čak onih koje nisam ni vidio, kao na primjer Radovanovića. Želim da znam na čemu sam da ne lutamo pred ove važne utakmice", rekao je selektor Vladimir Petrović, a prenio zurnal.rs

Uprkos najavi da će doći, Milan Jovanović se nije priključio ekipi. Pižon je želio samo da vidi fudbalera Liverpula i pruži mu podršku.

"Razgovarali smo telefonom. Jovanović nije mogao da dođe, ali sam mu rekao šta sam želio. Poželio sam mu sreću, savjetovao sam mu da radi mnogo na treninzima, a poznavajući njega vjerujem da će se brzo vratiti u nekadašnju formu", dodao je Petrović.

U sastavu su petorica debitanata - golman Genta Bojan Jorgačević, vezisti Veseljko Trivunović (OFK Beograd), Ivan Radovanović (Bolonja), Adem Ljajić (Fiorentina) i ofanzivac Spartaka Marko Mirić. U Sofiji bi bio i Miloš Dimitrijević iz Rada da se nije povrijedio.

"Idem naprijed, spreman da pojedem još mnogo blata, da dokažem da vrijedim više. Takav sam oduvijek bio, još dok sam tabao žarkovačkim stazama i dok su mi na Banjici klicali navijači. Ne priznajem granice. Padao sam 100 puta, ustajao 101", poručio je Jorgačević i dodao:

"Ispunio sam zavjet pokojnog oca Miodraga, bez kojeg sam ostao sa deset godina. Moja majka, Olgica, više puta operisana, u invalidskim kolicima bodrila me je da uspijem. Od tog dana moja životna misija imala je dva cilja – da budem uspješan sportista i dobar čovjek", rekao je golman koji je za tri i po godine u Gentu propustio samo jednu utakmicu.

Veseljko Trivunović priznao je da nije očekivao poziv "u ovim godinama".

"Od generalnog sekretara OFK Beograda Irine Popović dobio sam zlatne kopačke pred put u Bugarsku kao poklon za debi u reprezentaciji i odnos prema klubu", pojasnio je 30-godišnji Trivunović u kakvoj će opremi izaći na travu stadiona Vasil Levski.

Pižon je poručio debitantima da im možda čini medvjeđu uslugu, jer će poslije debija u reprezentaciji svi od njih očekivati više.

"Lakše je igrati sa asovima koji su godinama u vrhunskim klubovima, nego u manjim sredinama u kojima svi očekuju da donesete prevagu. Potrudiću se da mi ovo ne bude medvjeđa usluga već da zaslužim još koji poziv", rekao je Marko Mirić.

(MONDO, foto MN Press, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC