• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novinari su odlučili: Kapiten Liverpula najbolji u ligi!

Autor Dušan Ninković

Prethodne sezone Liga šampiona, ove sezone Premijer liga, a tu je i pojedinačno priznanje.

 Najbolji-igrac-Premijer-lige-nagrada-za-najboljeg-igraca-sezone-Liverpul-Dzordan-Henderson-kapiten Izvor: CATHERINE IVILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Kako su se stvari razvijale u karijeri Džordana Hendersona...

Ove sezone je, konačno, dokazao kvalitet koji posjeduje. Stigao je još davno iz Sanderlenda, klub je čak planirao i da ga proda u međuvremenu, ali kapiten je istrpio sve.

Možda će vas zanimati

Danas je Henderson jedan od najbitnijih ljudi u klubu. Možda ne toliko zbog igračkih kvaliteta, koji su dovoljni za Premijer ligu, koliko za sve ostalo. Kapiten je, vođa u svlačionici i jedna vrlo bitna figura u Liveprulovom povratku na vrh.

Novinari koji prate najviši rang engleskog fudbala su to prepoznali, pa je Džordan za njih igrač sezone. Iako je bilo i nekih očiglednijih kandidata, kapiten šampiona je uvijek dobar izbor.

Džordan Henderson je pobijedio Kevina de Brujnea i Markusa Rašforda, koji su mu bili najveći konkurenti, ali i Virdžila van Dajka i Sadio Manea koji su mu saigrači.

Ova nagrada se u Engleskoj dodjeljuje od sezone 1947/48, a prvi dobitnik je bio legendarni Stenli Metjuz. Liveprulovi fudbali su rekorderi, pošto su čak 14 puta osvajali ovo priznanje.

Među dobitnicima prethodnih godina su se nalazili Rahim Sterling, Mohamed Salah, Ngolo Kante, Džejmi Vardi, Eden Azar, Luis Suarez, Geret Bejl i drugi. Najviše nagrada, sasvim očekivano, osvojili su engleski fudbaleri koji su čak 38 puta bili najbolji.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC