• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čabalala i Đo konkurišu za "Puškaša"

Prvi gol postignut na ljetošnjem Svjetskom prvenstvu ušao je u najuži krug kandidata za pogodak godine.

 Čabalala i Đo konkurišu za "Puškaša" Izvor: MONDO

"Projektil" reprezentativca Južne Afrike Sifivea Čabalale na utakmici sa Meksikom (1:1), jedan je od deset potencijalnih dobitnika nagrade "Ferenc Puškaš", namijenjene najlepšem golu u periodu od 1. januara do 15. oktobra.

Čabalale je na otvaranju Mundijala iskosa sa lijeve strane pogodio "krov" mreže Oskara Pereza i doveo domaćina u vođstvo.

Na spisku koji je u utorak objavila Svjetska fudbalska federacija (FIFA) našao se i gol Đovanija van Bronhorsta sa polufinalnog meča SP Holandija - Urugvaj (3:2). Popularni Đo sa 30 metara je poslao loptu u same rašlje, a ubrzo je izjednačio Dijego Forlan, čiji pogodak iz daljine nije uvršten u najuži izbor.

Ostali kandidati su Hamit Antiltop, golom postignutim za reprezentaciju Turske, Metju Burous za sjevernoirski Glentoran, Linus Halenius za švedski Hamarbi, Lionel Mesi za Barselonu, Samir Nasri za Arsenal, Nejmar za Santos, Arjen Roben za Bajern i Kumi Jokojama za žensku kadetsku reprezentaciju Japana.

Pobjednika će izabrati navijači glasanjem na sajtu FIFA, a nagrada će biti dodijeljena 10. januara u Cirihu, kada i FIFA Zlatna lopta najboljem fudbaleru u 2010.

Prvi nosilac trofeja "Puškaš" je Kristijano Ronaldo, za gol na utakmici Lige šampiona 2008/09 između Portoa i Mančester junajteda.

(Beta-AFP, www.mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC