• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gatuzo: Moji napadači misle da su štoperi, a štoperi da su napadači!

Autor mondo.ba

"Izgubili smo dušu, moramo da ju ponovo pronađemo", bio je kritičan trener Napolija Đenaro Gatuzo poslije poraza 2:0 od Intera.

 Gatuzo: Moji napadači misle da su štoperi, a štoperi da su napadači! Izvor: Francesco Pecoraro/Getty Images Europe

"Pobjeda "neroazura“ nad Napolijem bila je ujedno i poruka Juventusa da je (samo) Inter ekipa koje „Stara dama“ treba da se plaši narednih godina.

Jedna timska akcija za D'Ambrozija i jedna solo akcija Lautara Martineza bili su dovoljni Interu za trijumf, iako je Napoli imao posjed, inicijativu, šanse...

Možda će vas zanimati

 "Moraš da uguraš loptu u mrežu. Ako imaš pet, šest šansi i ne daš gol normalno da će da bude teško. Mislim da je od četiri utakmice protiv Intera ove sezone ovo bila najbolja. Stvarali smo šanse, imali drugačiji pristup, ali nismo to realizovali", rekao je poslije meča trener Napolija Đenaro Gatuzo, a onda dao zanimljivu izjavu.

"Igrati samo tehnički dobro nije dovoljno. Ono što mi se ne sviđa je to što moji napadači misle da su štoperi, štoperi misle da su napadači, a vezisti misle da su i jedno i drugo i treće", rekao je temperamentni Italijan..

Napoli je daleko od igre koja ga je krasila proteklih pet sezona u kojima je bio glavni konkurent Juventusu. Da nešto nedostaje, jasno je svima, pa i Gatuzu.

"Primili smo dva gola koja smo mogli da izbjegnemo i nismo dali svoje šanse. To je zbog toga što nam nedostaje duša. Imali smo to, u posljednje vrijeme smo izgubili i sada je vrijeme da je vratimo. Naravno da ne možete to da uključujute i isključujete, ali što prije moramo da nađemo tu dušu ponovo. Dotakli smo dno ove sezone, vratili smo se i nakon osvajanja Kopa Italije igrali dobro, ali nije to najbolje. Tempo nam pada kada krenemo da se ponašamo kao saobraćajci, dodaj lijevo, dodaj desno... To nije dobro. Sve što vama kažem, već sam rekao svojoj ekipi, nemam šta da krijem, oni znaju šta mislim", istakao je on.

Napolitanci su osvojili Kup Italije i obezbijedili mjesto u Ligi Evrope, pa im ne pada toliko teško što će sezonu vrlo vjerovatno završiti na sedmoj poziciji.

"Istina je da smo osvojili trofej, ali nervira me kad vidim ravnodušnost. Pravimo mnogo grešaka pred golom i ne možemo da krivimo druge, moramo da razmišljamo kao tim".

Nakon meča sa interom, Napoliju je ostalo još da dočeka Lacio u posljednjem kolu Serije A, a onda slijedi daleko važniji duel sa Barselonom u revanšu osmine finala Lige šampiona. Prvi meč na San Paolu završen je 1:1.

"Barselona je potpuno drugačija ekipa. Inter je fizički jaka i agresivna ekipa dok Barselona ima mnogo bolju pas igru. Moramo raditi na sebi, jer stvaramo šanse, ali nedostaje nam duša", ponovio je Gatuzo.

Na pitanje da li bi protiv Barselone rješenje za probleme u napadu modao da bude trio  Mertens – Insinje – Kaljehon rekao je:

"Ostalo je još 12,13 dana, vidjećemo. Očigledno je da su njih trojica postigli mnogo golova igrajući zajedno, ali vidjećemo šta će se dešavati“.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC