• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miruju mreže u Sofiji na poluvremenu

Poslije prvih 45 minuta na "Vasil Levski" stadionu: Bugarska - Srbija 0:0. Najbolju šansu propustio je Radosav Petrović

 Miruju mreže u Sofiji na poluvremenu Izvor: MONDO

Sa trojicom debitanata u startnoj postavi, za ovu priliku renovirana fudbalska reprezentacija Srbija odigrala je prvo poluvreme bez golova u prijateljskom duelu sa Bugarskom u Sofiji.

Pred svega nekoliko hiljada navijača na stadionu "Vasil Levski" u pretonici naših jugoističnih susjeda, nije bilo ni ozbiljnih šansi za gol sve do posljednjeg minuta prvog poluvremena - 0:0.

Nekoliko sekundi prije odlaska na odmor, poslije kornera, defanzivni vezista našeg tima Radosav Petrović imao je odličnu šansu da sa oko šest metara od golmana Bugarske Nikolaja Mihajlova zatrese mrežu, ali je Petrović loše zahvatio loptu po nakvašenom terenu i poslao je pored stative.

Rumunski arbitar Marijuš Avram odlučio je da u sedmom minutu remplovanje Petra Zaneva nad jednim od debitanata u našem timu, Markom Mirićem, ne kazni najstrožom kaznom, odnosno penalom za Srbiju.

Mirić je lijepo probio po desnom boku i dao sebi for odmah iz prijema, a kada je ušao u kazneni prostor Nikolaja Mihajlova, Zanev mu je "ušao" u tijelo i srušio ga. Neke sudije bi takav start kaznile jedanaestercom, a neke ne, tako da "orlovi" nemaju zbog čega da se žale.

Nešto prije opisane šanse u kojoj se našao Petrović, Aleksandar Kolarov pokušao je iz slobodnog udarca sa oko 30 metara, po mokrom terenu poslao je "žabicu", što je bilo vrlo lukavo, ali je jedan od defanzivaca Bugarske uspio da preusmjeri loptu u korner.

Selektori dva tima, Lotar Mateus i Vladimir Petrović odlučili su se za gotovo identične postavke na terenu, sa četiri defanzivca u liniji, četiri veziste, jednim polu-špicem i jednim klasičnim napadačem.

Pored Mirića (23), u timu Srbije, debitovali su golman Bojan Jorgačević (28) i Adem Ljajić (19).

Upravo Ljajić igra tog polu-špica iza Dragana Mrđe i u par navrata pokazao je talenat, ali bez konkretne završnice.

Duel u Sofiji ove srijede, 31. je u istoriji između reprezentacija SFRJ, SRJ, SCG i Srbije. Ukupno gledano, imamo znatno bolji skor: 18 pobjeda, uz šest remija i isto toliko poraza. Posljednji put, dvije reprezentacije sastale su se u Beogradu prije tačno dvije godine i bilo je 6:1 za naš tim, poslije čega je tadašnji selektor Bugara Plamen Markov smenjen.

Ne računajući prekinuti duel sa Italijom, koji su "azuri" dobili 3:0 za zelenim stolom, "orlovi" su pobijedili samo dva puta u posljednjih sedam mečeva, što takmičarskih, što prijateljskih. Bugari su od Mateusovog dolaska u seriji od dvije pobjede, a prije toga na šest mečeva nisu ostvarili trijumf.

Uskoro opširnije...

BUGARSKA: Mihajlov - Milanov, Ivanov, Miliev, Zanev - Janev, Genčev, Rangelov, Pertov, Popov - Božinov.

SRBIJA: Jorgačević - Ivanović, Vidić, Subotić, Kolarov - Petrović, Milijaš, Mirić, Tošić, Ljajić - Mrđa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC