• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesijev "prvenac" protiv Brazila!

Najbolji fudbaler svijeta golom u 91. minutu donio Argentini pobjedu nad petostrukim prvakom svijeta u prijateljskom okršaju u Dohi (Katar).

 Mesijev "prvenac" protiv Brazila! Izvor: MONDO

Lionel Mesi podario je novom selektoru Serhiju Batisti pobedu na njegovom zvaničnom debiju na klupi Argentine. I to kakvu!

"Gaučosi" su slavili zahvaljujući tipičnom primjeru Mesijevog majstorstva. Sa loptom je pretrčao skoro cijelu protivničku polovinu, oslobodio se Davida Luiza i sa 16 metara plasirao šut u donji lijevi ugao, kroz noge Tijagu Silvi, nedostižno za golmana Viktora.

Batista je za selektora Argentine imenovan krajem jula, s tim da je prve tri utakmice vodio kao "vršilac dužnosti".

On i Mesi zajedno su "tukli" Brazil na Olimpijskim igrama u Pekingu (3:0), ali Barselonin as se do danas nije radovao pobjedi nad Brazilom u seniorskoj konkurenciji. Za sve postoji prvi put...

Uprkos obostrano otvorenoj pas-igri, činilo se da će utakmica biti završena bez golova, jer je drugo poluvreme obilovalo greškama i izrodilo tek po par polušansi na obe strane.

Nešto bolje prilike, na nivou cijelog meča, imali su puleni selektora Mana Menezeša, među kojima izdvajamo prečku Danija Alveša u 19. minutu, poslije duplog pasa sa Davidom Luizom. Bio je to period njihove izrazite nadmoći. Ronaldinjo je čak mogao da petom savlada Romera, ali je ovaj odlično reagovao na šut sa peterca.

Mesi je umalo zatresao mrežu u finišu prvog poluvremena. Tukao je oštro sa 16-17 metara, ali je lopta sa spoljne strane očešala mjesto gdje se spajaju stativa i prečka...

Bez obzira što donosi samo prestiž, Argentincima će ova pobjeda puno značiti u iščekivanju Kopa Amerike, čiji će domaćini biti od 1. do 24. jula naredne godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC