• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kuća fudbala" novogodišnji poklon!

Delegacija FSS i ministarstva omladine i sporta Srbije obišli su sportski centar u Staroj Pazovi, posljednji put prije nego što on bude i zvanično otvoren.

 "Kuća fudbala" novogodišnji poklon! Izvor: MONDO

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić najavio je da će srpska "kuća fudbala", poslije nešto više od godinu dana gradnje, biti otvorena u januaru.

Tačan termin još nije poznat, pošto bi Srbiju tom prilikom trebalo da posjete predsjednici UEFA i FIFA, Mišel Platini i Sep Blater, kao i predsjednici najmanje 20 fudbalskih saveza.

"Ovo je lijep dan... Svi savezi se bore sa nestašicom, ali utisak je da idemo naprijed", rekao je Karadžić, misleći da bi u Staroj Pazovi mogle da se pripremaju i reprezentacije u ostalim sportovima.

Ministarka Snežana Samardžić Marković ocijenila je da je završetak izgradnje ovog centra velika stvar za srpski sport.

"Vizija bez akcije je sanjarenje. Akcija bez vizije je haos, a ovdje su objedinjene i vizija i akcija. Ovo bi mogao da bude istorijski preokret za cijeli srpski sport".

Selektor "orlova" Vladimir Petrović izrazio je zadovoljstvo zbog toga što će biti prvi vođa nacionalnog tima koji će ući u novi trening centar.

"Malo ko ima ovakav objekat. Mnogo će nam značiti u budućnosti, prije svega jer će najviše koristiti mladima".

Tomislav Karadžić iskoristio je priliku i da se osvrne na izlet u Sofiju, gdje je Srbija u srijedu pobijedila Bugarsku rezultatom 1:0.

"Zadovoljan sam što je 'osvježena' reprezentacija igrala dobro i ostvarila prvu pobjedu sa novim selektorom, ali i zato što je utakmici prisustvovao selektor mlade reprezentacije Aleksandar Janković. Time je prevaziđen izvestan antagonizam između te dve selekcije".

Sportski centar u Staroj Pazovi prostire se na površini od 11 hektara i 34 ara. Ima četiri travnata i jedan vještački teren, kao i teren za tenis. U sklopu centra su i trim staza, hotel sa 64 dvokrevetne sobe i sportska hala dimenzija 48x30 metara.

U planu je i izgradnja tribina kapaciteta od 3.000 mjesta pored jednog od travnatih terena.

(Beta, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC