• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Perović: Ostajem u Bazelu

Marko Perović ovog leta se neće vratiti na "Marakanu". Ostaje u Bazelu koji će u celosti otkupiti njegov ugovor od Crvene zvezde.

 Marko Perović: Ostajem u Bazelu Izvor: MONDO

Danko Lazović u Holandiji, odnosno Predrag Djordjević i Darko Kovačević u Grčkoj već su uzeli šampionske titule, a na dobrom putu da to isto urade su i Dejan Stanković u Italiji, Milan Jovanović u Belgiji, Nemanja Vidić u Engleskoj...

Srbima čiji će timovi ove godine dobiti šampionski prefiks mogli bi da se priključe i Marko Perović i Ivan Ergić, prvotimci Bazela, koji je lider švajcarskog prvenstva četiri runde pre kraja (Bazel ima 66 bodova, dva više od drugoplasiranog Jang Bojsa).

"Kvalitetniji smo od Jang Bojsa, a u ovom trenutku igramo daleko sigurnije od njih, tako da mislim da ne bi smela da nam izmakne titula, naročito što ih u poslednjem kolu čekamo kući. Možda bi tako bilo i najlepše da u direktnom duelu odlučimo ko je bolji i ko je šampion", rekao je Marko Perović za MONDO.

Nekadašnji mladi reprezentativac u potpunosti se uklopio u igru Bazela, što praktično znači da se neće vratiti u Crvenu zvezdu iz koje je na stadion Sent Jakob stigao kao pozajmljen igrač.

"Ide mi sve bolje, snašao sam se odlično", kaže Perović, koji je na poslednjem meču protiv Tuna (3:1) igrao 75. minuta, asistirao kod gola, pogodio prečku i nad njim je skrivljen penal.

"U Zvezdu se neću vraćati, jer Švajcarci žele da otkupe moj ugovor, a po dogovoru to i mogu. Ovde mi je sjajno u svakom smislu i voleo bih da ostavim dublji trag u klubu", poručuje srpski internacionalac.

Bazel je tim duge tradicije, osnovan daleke 1893. godine. Jedanaest puta je bio šampion Švajcarske i devet puta pobednik Kupa. Ipak, tek u nekoliko poslednjih godina ekipa sa Sent Jakoba za koju navija i najpoznatiji Švajcarac na svetu Rože Federer postala je respektabilno ime i na kontinentu.

"Neverovatno je koliko brzo idu napred. Jedan od najzaslužnijih za to je svakako i Ivan Ergić. On je zaista za ponos našeg naroda ovde u Bazelu. Gledaju ga Švajcarci kao Boga i ja sam imao mnogo sreće što sam ga zatekao kada sam stigao zimus. Teško bi mi bilo bez njega, a bogami i Bazelu", navodi Perović, koji je pre odlaska u Švajcarsku pauzirao gotovo godinu dana zbog loma noge.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC