• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci u šoku poslije poniženja od Portugala

Svjetski šampion doživio je od ljutog rivala najubjedljiviji poraz u posljednjih 47 godina! Portugal - Španija 4:0, a moglo je i gore...

 Španci u šoku poslije poniženja od Portugala Izvor: MONDO

Javnost u Španiji u depresiji je poslije razočaravajućeg igre fudbalske reprezentacije te zemlje u prijateljskom meču sa Portugalom u kome je "crvena furija" pretrpjela najteži poraz u posljednjih 47 godina - 0:4.

Selektor Visente del Boske, koji je prije samo četiri mjeseca predvodio ekipu do prve titule svjetskog prvaka, morao je da prizna da njegova ekipa u sinoćnjem duelu "nije mogla da igra gore".

Mediji su se u današnjim izdanjima saglasili sa tom ocjenom.

"Strašan šamar u lice", bio je naslov u dnevniku "Marka" poslije duela sa Portugalom u kome su Španci izgubili sa četiri gola razlike prvi put poslije 1963. godine i poraza od Škotske od 2:6.

Špansko mučenje možete da pogledate na našem web portalu www.mondo.rs.

"Potrošen španski prestiž" ocijenio je Pais, dok je Razon bio najkraći: "Šampion ismijan".

Španija je poslije osvajanja Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, na kome je eliminisala i Portugal, ostvarila tri pobjede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine

Nije, međutim, pobijedila na tri prijateljska susreta od završetka Mundijala. U avgustu je igrala neriješeno sa Meksikom, a dva puta je i poražena, prvo od Argentine u septembru sa 1:4, sada i od Portugala.

"Zabrinjavajuće je to što nam se desilo u Argentini, a sada ponovilo. Igrali smo loše. Nedostajalo nam je ritma. Zaista blijedo izdanje", ocijenio je napadač Fernando Ljorente podsjećajući na sporu igru Španije, posebno u drugom poluvremenu.

Dnevnik Mundo zato je naveo da je izgledalo kao da je Španija na Stadion svjetlosti u Lisabonu došla samo da bi odradila svoju ulogu u zajedničkoj kandidaturi dvije zemlje za domaćina Mundijala 2018. godine.

"Nismo pravilno motivisali igrače. Moramo da i u prijateljskim utakmicama igramo sa jačim tempom", kazao je Del Boske.

Španija je rezultatom 0:4 prethodni put izgubila davne 1942. godine kada ju je porazila Italija. Prije avgustovskog duela u Meksiku, izgubila je samo dva meča od posljednjih 55. Taj niz počeo je još februara 2007. godine.

Golman Iker Kasiljas, koji je za "crvenu furiju" branio na 116 utakmica, prvi put je primio četiri gola.

"Naši rivali su sada motivisani da daju sve od sebe protiv svjetskih šampiona, ali to ne smije da nam služi kao izgovor. Ne smijemo da živimo na staroj slavi", istakao je Del Boske.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC