• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA: Katar i Rusija dobili loše ocjene

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) 2. decembra odlučiće ko će biti domaćin Mundijala 2018. i 2022. gdoine. Najlošije ocjene dobili Katar i Rusija.

 FIFA: Katar i Rusija dobili loše ocjene Izvor: MONDO

Organizovanje fudbalskog prvenstva svijeta u Kataru bilo bi veoma rizično za zdravlje svih ucesnika, zbog izuzetno visokih temperatura u tom dijelu svijeta tokom ljeta, zaključak je Komisije FIFA za vrednovanje kandidatura.

Katar je jedini ocijenjen kao visokorizičan, a nešto bolje je prošla kandidatura Rusije, koja je ocijenjena kao umjereno rizična.

Problem Rusije je što bi tek morala da gradi stadione, kao i to što nema odgovarajuću željezničku mrežu sa brzim vozovima. Zbog toga bi svi učesnici Mundijala, uključujući i navijače, morali da se oslone isključivo na avioprevoz.

Preostalih sedam kandidatura za organizaciju Mundijala 2018. i 2022. godine u cjelini su procijenjene kao niskorizične, prije svega zbog toga što imaju izgrađenu kompletnu infrastrukturu.

Za organizaciju prvenstva svijeta 2018. godine pojedinačne kandidature podnijeli su Rusija i Engleska, a zejedničke Belgija i Holandija, odnosno Španija i Portugalija.

Kandidati za organizaciju Mundijala 2022. godine su SAD, Australija, Japan, Južna Koreja i Katar.

Članovi Komisije FIFA ocjenjivali su kandidature u 17 kategorija, a najviše pažnje su posvećivali stadionima, transportu i garancijama nacionalnih vlada i gradova u kojima bi se igralo.

Odluku o organizatorima Mundijala 2018. i 2022. godine Izvršni komitet FIFA donijeće na sastanku koji je zakazan za 2. decembar.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC