• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Šampion lako sa "fenjerašem"

Partizan pobijedio na Banovom brdu sa 4:2, Vojvodina savladala Inđiju sa 2:0, a Metalac poslije preokreta Slobodu - 3:2 u 13. kolu Jelen Superlige.

 JSL: Šampion lako sa "fenjerašem" Izvor: MONDO

Šampion je nastavio da rešeta protivničke mreže. Da su crno-bijeli u golgeterskoj formi na svojoj koži osjetio je i Čukarički. Partizan je na Banovom brdu pobijedio sa 4:2 i zadržao odstojanje na vrhu tabele.

Tim Aleksandra Stanojevića je u posljednje četiri utakmice postigao 14 golova.

Međutim, crno-bijeli su vodili sa 4:0, a onda dozvolili Mihajlu Cakiću da sa dva gola ublaži poraz. A Čukarički je u prethodnih 12 utakmica postigao isto toliko!

Ujedno, prelazak "parnog valjka" preko Banovog brda predstavljao mu je zalet za nastavak puta u Ligi šampiona. U utorak u Beogradu će gostovati Šahtjor, a crno-bijeli žele da uknjiže prvi bod u drugom učešću u elitnom takmičenju.

Stanojević nije želio da se kocka, pa je na teren poslao najjači tim, sa rovitim Mladenom Krstajićem i Sašom Ilićem.

Šampion je poveo preko Ivice Ilieva u 7. minutu poslije velike greške bivšeg igrača Partizana, Aleksandra Petrovića. On je želio da glavom vrati loptu golmanu Saši Radivojeviću, ali je u stvari uručio poklon Ilievu, koji je lob udarcem pogodio mrežu.

A onda su uslijedile dve asistencije Klea.

U 24. minutu je poslao loptu u prostor za Stefana Babovića, koji je prizemnim udarcem sa desetak metara povisio na 2:0.

Samo devet minuta kasnije Brazilac je "zamijenio uloge" sa Moreirom. Prebacio je odbranu domaćina i uposlio saigrača kome nije bilo teško da loptu pošalje u mrežu.

U 55. minutu Moreira je uzvratio Kleu, uposlio ga je, Brazilac je bio brži od defanzivaca Čukaričkog, izdržao duel i precitno tukao.

A onda je posljednjeplasirani tim Jelen Superlige prepolovio "minus" zahvaljujući Cakiću, koji je oba gola dao iz daljine.

Kad već u finišu prvog poluvremena Milanko Rašković nije uspio da savlada Vladimira Stojkovića, jer je njegov volej zaustavila prečka, Cakić je u 76. minutu iznenadio golmana Partizana preciznim udarcem sa više od 25 metara. Neposredno pred posljednji sudijski zvižduk isti igrač je iz "slobodnjaka" postavio konačan rezultat - 2:4.

Utakmica je odigrana pred svega hiljadu gledalaca.



ČUKARIČKI: Radivojević, Petrović (od 70. Stanojević), Popović (od 66. Radojević), Višnjić, Živanović, Kiso, Dragićević, Cakić, Krčmarević, Stojmirović (od 62. Spasić), Rašković.

PARTIZAN: Stojković, Stevanović, Savić, Krstajić (od 59. Jovanović), Kizito, Petrović, Moreira, Babović, Saša Ilić (od 46. Tomić), Iliev, Kleo (od 63. Šćepović).

Vojvodina se izjednačila sa Zvezdom na drugom mjestu, sa po 28 bodova. Međutim, crveno-bijeli će u nedjelju imati priliku da pobedom nad Borcem ponovo pobjegnu Novosađanima, odnosno da se vrate na tri boda zaostatka za Partizanom.

"Lale" su ostvarile treću pobjedu u nizu, na Karađorđu su na pleća položili goste iz Inđije - 2:0 (2:0).

Sve je bilo riješeno u prvom poluvremenu kada su Nikola Lazetić (11. minut) i Brana Ilić (40. minut) riješili pitanje pobjednika.

Da ne bude baš nikakve dileme pobrinuo se igrač Inđije, Dragomir Vukobratović, koji je pola sata prije kraja zaslužio drugi žuti karton.

Tek poslije dva preokreta na Čika Dači, Metalac je ostvario prvu pobjedu u sezoni kao domaćin (prethodno osvojio tri boda samo na Banovom brdu).

Domaćin je poveo preko Misdongarda Betoligara. Međutim, Sloboda je brzo preokrenula rezultat. Prvo je Marko Ljubinković, na asistenciju najboljeg strijelca Nemanje Arsenijevića, postigao drugi gol u drugom nastupu za Slobodu, a onda je Predrag Lazić doveo goste u vođstvo. Rezultatom 1:2 se otišlo na odmor.

Ipak, napadač iz Čada je i drugi put zatresao mrežu gostiju, na isteku sata igre, a radost igračima kluba iz Gornjeg Milanovca donio je Srđan Simović pet minuta prije kraja.

Pobjednika nije bilo na tri subotnje utakmice na kojima je golova bilo samo na Karaburmi.

OFK Beograd je kao gost na svom stadionu igrao protiv Borčanaca u derbiju Palilule. BSK je oba puta prošle sezone bio bolji od "romantičara", koji su ovaj put bili bliži pobedi, jer su poveli preko rezerviste Nikole Simića u 75. minutu. On je dobro reagovao glavom sa 10-11 metara na dubinsku loptu.

Međutim, slavlje "romantičara" bilo je kratkog daha... Preciznije, trajalo je šest minuta, jer je tada Vladimir Krstić iskoristio činjenicu da je ostao sam u neposrednoj blizini gola i izjednačio za konačnih - 1:1.

Tako je OFK Beograd produžio seriju bez pobjede na pet epizoda.

Smederevci su superligaški "kraljevi remija". Odigrali su i osmu utakmicu bez pobjednika. A bili su bliži pobjedi od gostiju iz Subotice, jer je najbolju priliku imao Nenad Marinković.

Ipak, mreže su ostale netaknuta, baš kao i u Ivanjici gde su se sastali Javor i Hajduk.

Rezultati i parovi 13. kola:

Čukarički - Partizan 2:4 (0:3)
/Iliev 7, Babović 24, Moreira 33, Kleo 55 - Cakić 76, 90+2/

Vojvodina - Inđija 2:0 (2:0)
/Lazetić 11, Ilić 40/

Smederevo - Spartak 0:0

BSK - OFK Beograd 1:1 (0:0)
/Krstić 81 - Simić 75/

Javor - Hajduk 0:0

Metalac - Sloboda Sevojno 3:2 (1:2)
/Betoligar 8, 60, Simović 85 - Ljubinković 18, Lazić 26/

nedelja

Jagodina - Rad (13.00)
Crvena zvezda - Borac (18.00)

TABELA: Partizan 34, Crvena zvezda /-1/ 28, Vojvodina 28, Rad /-1/ 24, Sloboda Sevojno 20, Jagodina /-1/ 18, Spartak 18, Smederevo 17, OFK Beograd 16, Javor 15, BSK 14, Inđija 13, Borac /-1/ 12, Metalac 8, Hajduk 6, Čukarički 3.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC