• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Igrajte za Srbiju kao za klubove

"Vladimir Petrović ne traži ništa više od njih u odnosu na ono što već pružaju u klubovima", rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

 Petrović: Igrajte za Srbiju kao za klubove Izvor: MONDO

Poslije pobjede nad Bugarskom (0:1), prve od kada je ove jeseni preuzeo posrnulu reprezentaciju Srbije, selektor Vladimir Petrović Pižon izgovorio je nešto što je "mali milion" ljubitelja fudbala u Srbiji u sebi pomislio više puta.

"Eh, kada bi naši igrači u reprezentaciji igrali kao što igraju za svoje klubove..."

Govoreći o tome kakvu igru, odnosno fudbalere, želi, Petrović je rekao:

"Srbija ima igrače u najjačim evropskim klubovima, a oni tamo traju zahvaljujući tome što prihvataju rizik u igri. Vladimir Petrović ne traži ništa više od njih u odnosu na ono što već pružaju u klubovima. Sa takvim pristupom i Srbiji će biti bolje".

Popularni Pižon hoće samo one koji su spremni da preuzmu odgovornost, ne i da se kriju iza drugih.

"Reprezentaciji Srbije potrebni su igrači koji će kroz individualnu odgovornost da podignu kvalitet igre na viši nivo. Ko se plaši toga, neće igrati ili neće dobiti drugu šansu...", poručio je Petrović u intervjuu za "Sport".

"Meni je najvažnije da oni prihvataju ono što od njih tražim, a to je odgovornost u igri! Nisu mi potrebni alibi igrači, koji odigravaju iz prve da bi se oslobodili odgovornosti i prebacili muku na drugoga. Pokazivao sam im na DVD šta tražim od njih, svakome po linijama", dodao je selektor, koji je preživio teške trenutke nakon što je na debiju zabilježio debakl u meču sa Estonijom.

Bilo je 1:3 u Beogradu, poslije čega je djelovalo da srpskom fudbalu više nema spasa i da je gotovo sa svim dobrim stvarima koje su krasile nacionalni tim u prethodne tri godine...

"Priznajem da mi smeta ta krajnost kojoj smo kao narod skloni. Poraze teško prihvatamo, pobjede nas bacaju u trans. Nije to dobro. Ono što danas hvalimo, sutra nam ne valja. Sumnjam da je prag tolerancije tako nizak u drugim zemljama. Zbog toga mi se ne dopada kako nas hvale poslije meča u Sofiji. A, nismo ništa napravili, samo udaramo temelj za ono što slijedi", kaže Petrović, nasljednik Radomira Antića na klupi reprezentacije Srbije.

"Ja ne mogu reći da ćemo otići u Poljsku i Ukrajinu. Niko to ne može da kaže... Ali, da ne mislim da hoćemo, ne bih se ni prihvatio posla. Samo sam tražio malo vremena poslije Estonije i Italije, da malo promiješam karte".



Petrović tvrdi da ima jasnu viziju kako bi reprezentacija trebalo da izgleda i kako da igra.

"Znam šta hoću, znam i ko mi je potreban. Znam i kako treba da igra reprezentacija. Sve to želim da prenesem igraćima, a na njima je da to prenesu na teren".

On je dodao da malo trenera na svijetu na okupu ima fudbalere kakve on ima na treninzima "orlova".

"Svaki selektor bi poželio da ima igrače kao što ih ima Srbija. Onaj ko ne misli tako, traži alibi. Meni alibi ne treba", jasan je Petrović.

Da li se u njegovu viziju uklapa "vunderkind" iz Fiorentine, Adem Ljajić, koji je debitovao u Sofiji?

"Niste daleko od istine... Zna Ljajić šta tražim njega i samo on može sebi da pomogne. Igrama i ponašanjem. U Fiorentini i reprezentaciji. Dečko ima sve, nije sporan. Ono što on zna, može da bude od velike koristi za reprezentaciju, ali prije svega, za njega. Otvorio je vrata najbolje reprezentacije i to mu je najbolji stimulans".

Petroviću su mnogi zamjerili na priznanju da je Ivana Radovanovića pozvao, iako ga nije gledao, već na osnovu preporuka koje je dobio.

Da li sam sastavlja tim?

"Mirna mi je savjest. Mislim svojom glavom i dopadalo se to nekome ili ne, moja je posljednja! Mogao bih da prihvatim tu kritiku da sam ga pozvao za utakmicu kvalifikacija, ali radilo se o prijateljskoj utakmici, gde smo željeli da vidimo neke nove igrače", odgovorio je Petrović, koji tvrdi da niko, pa ni Marko Pantelić, nije precrtan za sva vremena.

"Pantelić nije precrtan! Znam koliko može i otvorena su mu vrata. Sada sam procijenio da nam nije neophodan, htio sam veću minutažu da pružim Mrđi. Polako, sačekajmo mart", podvukao je Pižon.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC