• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nađ: Stanojević zna šta radi

Koordinator za sportska pitanja u FK Partizan Albert Nađ podržava odluku trenera da odstrani iz ekipe Tomića i Ščepovića.

 Nađ: Stanojević zna šta radi Izvor: MONDO

"Odluku nisam donio u afektu, upozoravao sam ih", kaže trener crno-bijelih.

"Trener Aleksandar Stanojević je najodgovorniji za rezultate i atmosferu u ekipi. On živi sa ekipom, sa njima je maltene 24 sata, svaki dan treniraju...Odluka trenera je takva i ja sa uz njega. On je taj koji zna šta je i kako je", tim riječima je Nađ prokomentarisao odluku Stanojevića da zbog nediscipine i prije svega nezalaganja pošalje Nemanju Tomića i Marka Šćepovića van takmičarske ekipe.

Na treningu u nedjelju Tomića i Šćepovića nije bilo. Oni su, odlukom Stanojevića, prebačeni u Teleoptik.

Indolentnost i nonšalantnost su osnovne stvari koje Stanojević zamjera mladim fudbalerima. Zaboljela ga je to što su u meču protiv Čukaričkog (4:2) na Banovom brdu ponovili neke greške i ulazili u situacije koje on, jednostavno, ne podnosi.

"Na svakoj utakmici, svaki igrač mora da da posljednji atom snage. Njih dvojica to nisu uradili, ne samo protiv Čukaričkog, nego i ranije. Svaki igrač zna šta ja radim, više puta sam ih upozoravao, znaju šta moraju da urade na treningu, na utakmici. Sačuvaću tim, kolektiv, rezultat i više neću da se kockam. Mladi igrač treba da shvati da je niko dok ne odigra 300 utakmica, baš kao što sam i ja ništa jer sam trener-početnik. Do tada za mene su nebitni i ne postoje u ovom trenutku za mene, dok svojim zalaganjem i odnosom to ne pokažu. A imaju prilike za B tim i na treninzima Teleoptik. A kad jednom ispadneš na ovakav način mnogo ćeš morati da uradiš da bi se vratio. A volio bih da se vrate. Više volim da stavim dijete Patizana u tim nego bilo kog stranca", konstatovao je Stanojević.

"Kap je prelilo to što, recimo, Iliev i Kleo i poslije trećeg gola ulaze u presing, a Šćepović se ne bori za loptu koju je prethodno izgibio. Kad može najstariji igrač da igra pod injekcijama i da se zalaže, onda mogu i moraju prije svega zdravi i mladi. Ovo o čemu pričam se ponavljalo više puta i na treninzima. Upozoravao sam ih i ranije i ovo je odluka koju nisam donio preko noći i u afektu", rekao je Stanojević novinarima u Zemunelu.

Nemanji Tomiću, koji je bio čak pozivan i u A tim reprezentacije Srbije, Stanojević zamjera to što ne pokazuje angažovanost i pripadnost timu, što je ranije pokazivao iako nije igrao dobro.

"On je kod mene imao veliki kredit. I kad nije igrao dobro bio je u ekipi. Kad je pokazao indolentnost, kad više nije disao sa timom, odlučio sam se na ovaj korak. Imamo mnogo igrača, koji jedva čekaju šansu da igraju, da 'poginu' za Partizan. Dres Partizana je iznad svega! Ja sam vaspitavan tako da šta god uradim nisam uradio ja, već Partizan. Tako će biti i ubuduće, bar dok sam ja trener", rekao je Stanojević.

Sa njim se složio i koordinator za sportska pitanja Albert Nađ.

"Niko ne može da bude iznad Partizana! Partizan je svetinja, grb i dres moraju da se poštuju. Stanojević najbolje poznaje srž problema, živi sa njima, sa njima je na treninzima. Razgovaraćemo i sa igračima, i oni sigurno imaju neke stvari da kažu povodom ovog slučaja. Klub će uzeti u obzir sve okolnost", rekao je Nađ, dodajući da će Tomić i Šćepović do daljnjeg trenirati sa Teleoptikom i od njih će zavisiti kada će ih trener vratiti u takmičarsku ekipu.

"Odluka trenera je takva i mora da se poštuje. Partizan je iznad svih! Ovde niko ne može da igra prema zaslugama, već prema odnosu prema ekipi, dresu, grbu. Nije stavljen grb na lijevu stranu bezveze, znamo šta se tu (na lijevoj strani tijela) nalazi. Ja sam uz trenera, jer on je taj koji zna sve šta je i kako je", rekao je Nađ.

On je bio u Južnoj Americi, gdje je gledao neke igrače interesantne za Partizan uoči zimskog prelaznog roka. Ipak, o imenima tek kada bude sjeo i razgovarao sa trenerom i predsjednikom kluba.

"O imenima neću da pričam, dok se ne budu složile sve kockice, dok ne sjednemo za sto trener, predsjednik i ja. Ima i u domaćem prvenstvu interesantnih igrača za Partizan, ima i u našoj ligi brzih igrača", dodao je Nađ.

Pred vratima prvog tima bio je i Aca Đoković iz Teleoptika, ali je u meču protiv Napretka u subotu u PLS slomio nogu.

"On je bio predviđen da ide na pripreme sa prvim timom Partizana. Podrška svih nas iz kluba mu je najbitnija, da se što prije oporavi, da shvati da je to sastavni dio fudbala i posla koji radi", rekao je Nađ.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC