• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majstorstvo Miloša Krasića, Eto kao Zidan

Uz malo sreće i malo fudbalskog majstorstva Miloša Krasića, Juventus pobijedio u Đenovi, Inter izgubio, a Eto glavom udario Cesara.

 Majstorstvo Miloša Krasića, Eto kao Zidan Izvor: MONDO

Na Marasiju, u 13. kolu, Đenova - Juventus 0:2 (0:2).

Domaće je "otvorio" Klaudio Markisio u 18. minutu, uz gotovo nevjerovatan splet okolnosti. Vezista Juvea je uhvatio volej u šesnaestercu Đenove, ali prilično traljavo. No, lopta je jednostavno htela u gol... Prvo se odbila od noge Darija Dainelija, pa od stative, ali tako da je pogodila u glavu položenog golmana Eduarda Karvalja i otkotrljala se u mrežu.

Na kraju, gol je pripisan nesrećnom Eduardu - 0:1.

Od tog trenutka, sve je bilo lakše za ekipu Luiđija Del Nerija, a tek treća pobjeda u gostima crno-bijelih ove sezone mogla je da se nasluti u 23. minutu, kada je povratnik u timu Juventusa Krasić napravio dar-mar u odbrani domaćih i postigao novi lijep pogodak u Seriji A.

Krasić je primio loptu na desnom krilu, prostim driblingom izbacio iz igre Domenika Krišita, ušao u kazneni prostor protivnika i onda iz "oštrog ugla" uputio neočekivani šut na gol, koji je Eduardo uspio da preusmjeri samo do stative, od koje se lopta odbila u mrežu - 0:2.

Bio je to peti pogodak Krasića za Juventus u 13. meču za novi klub.

Fudbaleri Đenove imali su nekoliko dobrih prilika, a u dva navrata uzdrmali su prečku.

Poslije dva uzastopna meča koja je završio rezultatom 1:1, Juve je pobijedio, dok je Đenova upisala poraz nakon dva kola u kojima je zabilježila minimalne pobjede od 1:0.

Rafi Benitezu izgleda da su odbrojani dani u Interu... Ako su Španca trpili na "Enfildu" punih šest godina, na Meaci očigledno nemaju ni približno strpljenja kao što su imali "redsi".

Inter je doživio drugi uzastopni poraz, poslije Milana (0:1), bolji od šampiona bio je i Kjevo na svom terenu - 2:1. Da nevolja po "nerazure" bude veća, na posljednja četiri meča u Seriji A, osvojili su samo dva boda i za vodećim Milanom zaostaju čak devet bodova.

Pobjedu "letećim magarcima" donijeli su Serđo Pelisijer, petim golom u sezoni, i njegova zamjena David Moskardeli. Eto je u sudijskoj nadokandi uspio samo da ublaži poraza Intera.

Poseban rat na "Bentegodiju" vodili su Samjuel Eto i njegov čuvar Boštjan Cesar. Prilikom jednog duela, Kamerunac je gradio prostor rukom u predjelu vrata defanzivca Kjeva, iznervirani Slovenac pesnicom je udario napadača Intera, ali je sudija Đanluka Roki samo odmahnuo rukom.

Eto nije ostao dužan, iskoristio je prvu priliku da protivniku uzvrati udarac... Kada se uvjerio da je pažnja arbitra usmerena na drugu stranu, glavom je, u stilu Zinedina Zidana, udario Cesara.

Za razliku od Francuza, koji je poslije udaranja Materacija u finalu Svjetskog prvenstva dobio crveni karton, u Veroni nije bilo čak ni javnih opomena.

Kjevo je petim trijumfom u sezoni dospeo na deveto mesto, sa samo bodom manje od Intera i Palerma.

Ispred tima iz Verone je i Sampdorija, ali sa istim brojem bodova. Đenovljani su teškom mukom i najviše zahvaljujući fenomenalnom trostrukom strijelcu Đampaolu Paciniju stigli do sva tri boda na gostovanju protiv Lećea - 3:2. Vodila je Sampdorija sa 2:0 poslije prvog poluvremena, ali je domaćin uspio da izjednači u finišu utakmice.

Ipak, posljednju riječ imali su gosti, tačnije pomoćni sudija i Pacini, koji je odlučujući gol postigao u 90. minutu iz očiglednog ofsajda.

Lacio polako posustaje. Rimljani su osvojili samo bod na "Tardiniju" - 1:1. Parma je povela u prvom poluvremenu preko veterana Ernana Krespa, a konačan rezultat postavio je Serđo Flokari.

Lacio ima tri boda više od Juventusa i tri manje od Milana.

Kaljari je gubio poslije prvog poluvremena u Breši, ali je u nastavku meča za samo tri minuta uspio da preokrene rezultat i pobedi - 2:1. Matri je bio strijelac u 63. minutu, a Konti u 66. za goste. Katanija je sa igračem manje pobijedila Bari - 1:0. Lopez je isključen u 79. minutu, a odmah nakon toga Terlici je postigao jedini gol na meču.

Palermo je kao gost savladao Ćezenu sa 2:1.

REZULTATI 13. KOLA:

Nedelja:

Đenova - Juventus 0:2 (0:2)
/Eduardo ag 18, Krasić 23/

Od 15 časova:

Ćezena - Palermo 1:2 (1:1)
/Bogdani 24 - Iličić 11, Mikoli 51/

Kjevo - Inter 2:1 (1:0)
/Pelisijer 29, Moskardeli 82 - Eto 90+1/

Breša - Kaljari 1:2 (1:0)
/Karaćolo (penal) 20 - Matri 63, Konti 66/

Katanija - Bari 1:0 (0:0)
/Terlici 83/

Parma - Lacio 1:1 (1:0)
/Krespo 23 - Flokari 46/

Leće - Sampdorija 2:3 (0:2)
/Di Mikele 59, Dijamutene 83 - Pacini 8, (penal) 40, 90/

Napoli - Bolonja 4:1 (2:0)
/Mađio 3, Hamšik 37, 48, Kavani 74 - Međorini 68/

U subotu:

Roma - Udineze 2:0 (1:0)
/Mene 24, Borijelo 56/

Milan - Fiorentina 1:0 (1:0)
/Ibrahimović 45/

TABELA: Milan 29, Lacio 26, Napoli 24, Juventus 23, Roma 22, Inter 20, Palermo 20, Sampdorija 19, Kjevo 19, Udineze 17, Đenova 17, Katanija 17, Fiorentina 15, Parma 15, Bolonja 14, Kaljari 14, Leće 12, Breša 11, Ćezena 11, Bari 9.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC