• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: "Bomba" Milovanovića i pobjeda Zvezde

Penali u Jagodini, "ćuranima" i "građevinarima" po bod, Crveno-bijeli bolji od Borca u posljednjoj utakmici 13. kola.

 JSL: "Bomba" Milovanovića i pobjeda Zvezde Izvor: MONDO

Zvezda se vratila na drugo mjesto, koje je privremeno bila zauzela Vojvodina. Tim iz Ljutice Bogdana pobedio je Borac rezultatom 2:0 i tako zadržao korak za vodećim Partizanom. "Večiti rival" i dalje ima tri boda više.

Strijelci za Zvezdu bili su igrači iz veznog reda - Kadu u 40. i Dejan Milovanović u 56. minutu.

Dugo je domaćin bio bez ideje u igri. Štaviše, Čačani su bili opasniji rival u prvom poluvremnu punih 40 minuta, ali je Zvezda finiš tog dijela igre odigrala vrlo dobro i na odmor otišla sa minimalnim vođstvom.

Ognjen Koroman je odlično probio po lijevoj strani, odigrao povratnu loptu za Kadua, koji je iskoristio svoju snalažljivost i pored dvojice defanzivnih igrača Borca poslao lopu pored Milojevića - 1:0.

Znatno bolje su crveno-bijeli započeli drugi deo igre, sve dok Dejan Milovanović, prelijepim golom nije praktično obezbijedio nova tri boda.

Igrao se 56. minutu kada je kapiten Zvezde povukao loptu od centra igrališta, došao u zonu šuta i razantnim udarcem sa oko 25 metara savladao nemoćnog Nikolu Milojevića.

Ritam je poslije drugog gola znatno opao, igrači Boraca, za razliku od prvog poluvreman, nikako nisu uspjevali da organizuje ozbiljniju akciju, dok je Zvezdi nedostajala završnica.

Utakmicu je posmatralo oko 4.000 gledalaca.

Do kraja jesenjeg dijela prvenstva Zvezda će gostovati u Subotici i dočekati Vojvodinu, dok će Borac bodove za mirnije proljeće tražiti u Čačku protiv Jagodine i u Beogradu protiv BSK.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Mikić, Adi, Tošić, Ignjatijević, Isah (od 52' Savio), Milovanović, Koroman, Kadu (od 77' Vešović), Trifunović, Kaluđerović (od 86' Bogdanović).

BORAC: Milojević, Antić, Marić, Alveš, Ignjatović, Maslać, Miličić, Jeremić, Kostić, Knežević, Kamberović (od 46' Stojanović).

Remi u Jagodini, golovi sa "kreča"

Lijep fudbal u Jagodini, pred selektorom Vladimirom Petrovićem-Pižonom i podjela bodova u pretposljednjem meču 13. kola Jelen Superlige Srbije.

Jagodina - Rad 1:1. Oba gola postignuta su sa penala. Vladimir Đilas bio je precizan i doveo Jagodinu u vođstvo u 45. minutu, a potom je, dvadesetak minuta kasnije, istu šansu iskoristio i kapiten Rada Radomir Koković, što je njegov "prvenac" u prvenstvenim mečevima ove sezone.

Otvoreno su igrala oba tima, ali su gosti iz Beograda imali više napadačkih akcija i bili su opasniji rival, pogotovo u prvom dijelu. Međutim, Jagodinci su na odmor otišli sa prednošću. Poslije prekršaja golmana Milana Borjana nad Bojanom Beljićem, Đilas je nadmudrio golmana Rada.

To je Đilasov drugi vezani pogodak, jer je njegovim golom prošlog vikenda, Jagodina savladala OFK Beograd na Karaburmi.

Rad je još odlčnije krenuo u nastavku da bi se ofanziva isplatila u 65. minutu kada je Koković sa penala poslao loptu u jednu, a golmana Igora Bondžulića u drugu. Prethodno je Nemanja Andrić povučen za dres trenutak prije nego što je želio da odapne loptu.

Do kraja meča oprezna igra obje ekipe, po principu bolje je i bod nego ništa. Ali, Milan Bojović je desetak sekundi prije kraja imao kolosalnu šansu za Jagodinu. Bio je neometan sa 12, 13 metara, ali je šutirao nebu pod oblake.

Jagodinci su neporaženi već treću utakmicu (dve pobjede i remi), a Rad je poslije poraza od Crvene zvezde, ostvario četvrti remi u sezoni.

REZULTATI 13. KOLA:

nedelja:

Jagodina - Rad 1:1 (1:0)
/Đilas 45' p - Koković 65' p/

Crvena zvezda - Borac 2:0 (1:0)
/Kadu 40', Milovanović 56'/

subota:

Čukarički - Partizan 2:4 (0:3)
/Cakić 76, 90+2 - Iliev 7, Babović 24, Moreira 33, Kleo 55/

Vojvodina - Inđija 2:0 (2:0)
/Lazetić 11, Ilić 40/

Smederevo - Spartak 0:0

BSK - OFK Beograd 1:1 (0:0)
/Krstić 81 - Simić 75/

Javor - Hajduk 0:0

Metalac - Sloboda Sevojno 3:2 (1:2)
/Betoligar 8, 60, Simović 85 - Ljubinković 18, Lazić 26/

TABELA: Partizan 34, Crvena zvezda 31, Vojvodina 28, Rad 25, Sloboda Sevojno 20, Jagodina 19, Spartak 18, Smederevo 17, OFK Beograd 16, Javor 15, BSK 14, Inđija 13, Borac 12, Metalac 8, Hajduk 6, Čukarički 3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC