• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Okršaj navijača Borca i Sarajeva u Jablanici

Navijači Borca i Sarajeva sukobili se u subotu u Jablanici, na povratku sa gostovanja u Trebinju, odnosno Mostaru. Pet osoba povrijeđeno.

 Okršaj navijača Borca i Sarajeva u Jablanici Izvor: MONDO

U sukobu navijača Sarajeva i Borca, koji se desio u subotu naveče u blizini Jablanice povrijeđeno je pet navijača Sarajeva, a zapaljen je i jedan automobil, pišu "Nezavisne novine".

Navijači Borca vraćali su se sa utakmice u Trebinju između Leotara i Borca, a simpatizeri Sarajeva bili su u Mostaru na meču Veleža i Sarajeva.

Incident se, kako navode "Nezavisne" desio na parkiralištu restorana "Zdrava voda", a predhodio mu je verbalni sukob koji je prerastao u fizički obračun.

Povrijeđeni su navijači Sarajeva Mensur H., Mahir V., Adnan K., Arnes Š. i Denil H., kojima je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja u Konjicu, dok je Adnan K. vozilom Hitne pomoći prevezen u KCUS Sarajevo. Zapaljeno je vozilo ford fokus, vlasništvo firme "Virtus" iz Sarajeva, a koristio ga je Mensur H.

"Policijska stanica Jablanica obavijest o incidentu dobila je u 18.30. Za to vrijeme, navijači Borca su autobusima i vlastitim vozilima nastavili put prema Prozoru i dalje prema Banjaluci. Nekoliko policijskih patrola dočekalo ih je u Prozoru. Zaustavljeni su jedan autobus setra, kombi mercedes, te vozila pežo, FIAT i BMW X5", izjavio je Sead Hakalović, načelnik Operativnog centra Policijske uprave Konjic.
On je dodao da se u zaustavljenom autobusu i vozilima nalazilo se ukupno 76 osoba.

"Sve su kriminalistički obrađene, uzeli smo izjave, ali osobe koje su učestvovale u tuči i one koje su zapalile vozilo nisu identifikovane. Svaka osoba je i fotografisana, ali žrtve napada nisu uspjele da ih identifikuju", rekao je Hakalović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC