• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šahtjor sletio bez Fernandinja i Mhitarjana

Fudbaleri ukrajinskog Šahtjora sletjeli su u Beograd u ponedjeljak oko podneva i to u skoro najjačem sastavu.

 Šahtjor sletio bez Fernandinja i Mhitarjana Izvor: MONDO

Među putnicima nije bilo povrijeđenih Fernandinja i Henriha Mhitarjana, ali su zato mnoge druge zvijezde u timu Mirčee Lučeskua prošle pasošku kontrolu i uputile se u hotel pred meč petog kola Lige šampiona sa Partizanom (utorak, 20.45).

Šahtjor je u Beograd doputovao sa prvim i drugim strijelcima tima Brazilcem Luizom Adrijanom i Hrvatom brazilskog porekla Eduardom Da Silvom. Od vezista, tu su Vilijan, Žadson, Daglas Kosta, Aleks Tekseira...

I odbrana je u punom sastavu, jer su stigli i kapiten Darijo Srna i Razvan Rat i Dmitri Čigrinski, Vjačeslav Ševčuk, itd.

Naravno, na golu će biti Andrij Pjatov.

Za Ukrajince na brazilski pogon, duel sa Partizanom od velikog je rezultatskog značaja i stiže u trenutku kada je srpski šampion već eliminisan, bez šansi da se domogne bar Lige Evrope, u koju se ide sa treće pozicije u grupi. Šahtjoru će i bod biti dovoljan u Humskoj za osminu finala Lige šampiona, ukoliko Arsenal iste večeri pobijedi Bragu u gostima.

Ali, ukoliko bi "tobdžije" kiksnule u Portugalu, onda bi Šahtjoru u isto vrijeme bilo otvoreno i prvo mjesto u grupi, ali i "visilo" drugo, jer bi se Braga ozbiljno umiješala...

Dakle, Partizan će za protivnika imati ne samo kvalitetan, već i vrlo motivisan tim, a to potvrđuju i riječi defanzivca Čigrinskog.

"Partizan će svakako željeti da navijačima da razloga za slavlje, a igraće bez pritiska. Naš motiv je, ipak, veći, pošto je duel u Beogradu za nas pitanje prolaza dalje", rekao je Čigrinski.

Sa prvotimcima Šahtjora, u Beograd su doputovali 17-godišnji fudbaleri tima iz Donjecka, koji će u predigri glavnog meča odmjeriti snage sa vršnjacima iz Humske.

Šahtjor će na Stadion Partizana istrčati sa 13 pobjeda u posljednjih 14 takmičarskih mečeva, od čega su jedini poraz Lučeskuovi izabranici doživjeli u Londonu od Arsenala. U ukrajinskom prvenstvu "rudari" nisu primili gol od 25. septembra, a 36 od 51 pogotka ekipe u svim takmičenjima do sada postigli su Brazilci.

Prvi strijelac je Luiz Adrijano sa 12 pogodaka, prati ga Eduardo Da Silva sa sedam, a slijede Vilijan sa pet, Daglas Kosta sa četiri, Aleks Tekseira sa tri, koliko je postigao i Žadson, dok Fernandinjo ima "samo" dva.

SASTAV ŠAHTJORA ZA MEČ SA PARTIZANOM:

GOLMANI: Andrij Pjatov, Artem Tetenko, Rustam Kudžhamov.

ODBRANA: Darijo Srna, Mikola Išačenko, Oleksandr Kučer, Jaroslav Rakitskij, Razvan Rat, Dmitri Čigrinski, Oleksandr Čižov, Vjačeslav Ševčuk.

SREDINA: Vilijan, Vitalij Vitsenets, Oleksij Gaj, Žadson, Vasil Kobin, Daglas Kosta, Taras Stepanenko, Aleks Tekseira.

NAPAD: Luiz Adrijano, Marselo Moreno, Eduardo.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC