• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan igra za svoje mlade igrače

"Imamo obavezu prema ljudima koji su pravili divan ambijent ove sezone", kaže trener Partizana Aleksandar Stanojević pred meč Lige šampiona sa Šahtjorom.

 Partizan igra za svoje mlade igrače Izvor: MONDO

"Važno je da odigramo dobro zbog mladih igrača", podvlači kapiten Mladen Krstajić.
Nije svejedno!

Iako bez izgleda da se u posljednja dva kola grupne faze Lige šampiona domognu proljeća u Evropi, bez obzira o kom se takmičenju radilo, fudbaleri Partizana redom tvrde da im ne manjka motiva pred susret petog kola Grupe H sa Šahtjorom.

Srpski i ukrajinski šampion sastaju se u utorak u 20.45 na mokrom travnjaku u Humskom, bilo kiše ili ne!

"Teren je uvijek isti na našem stadionu, dobar... Možda će biti nešto brži ako padne kiša u utorak, ali ako ne bude kiše, mi ćemo ga svakako polivati kako bi bio brži. To uvijek radimo, tako da su uslovi u kojima igramo na našem stadion uvijek isti", otkrio je trener Partizana Aleksandar Stanojević odgovarajući na pitanje vezano za najavljene padavine u vrijeme odigravnja posljednjeg meča Lige šampiona u Beogradu za sezonu 2010/11.

Mladi trener Partizana bio je jedan od rijetkih koji se nisu složili sa opštom ocjenom srpskih izvještača iz Donjecka, koji su hvalili crno-bijele za prikazanu igru u tijesnom porazu od Šahtjora. Tada je, 15. septembra, bilo 1:0 za "rudare", koji su do tri boda stigli golom kapitena Darija Srne i to iz slobodnog udarca.

Ali, ono što se Stanojeviću nije dopalo bila je činjenica da je Partizan u tom susretu bio potpuno inferioran kada je posjed lopte u pitanju. Odnosno, osuđen na puku defanzivu... To potom nije bio slučaj u mečevima sa Arsenalom i Bragom, iako je ishod bio isti - poraz.

"Šahtjor je u našoj prethodnoj utakmici imao veliku prednost u posjedu lopte. Bez obzira na to što je meč riješen golom iz prekida, imali su mnogo veći broj pasova. Zato ćemo ovog puta namjestiti igru tako da pokušamo da im pariramo u tom segmentu. A, potom da pokušamo da dođemo do povoljnog rezultata", rekao je Stanojević, koji žali što njegov tim u meč ulazi rasterećen brige oko plasmana.

"Nažalost, utakmicu u Ligi šampiona igramo bez takmičarskog značaja, ali imamo obavezu da ljudima koji su nas ispratili u dosadašnjim utakmicama i napravili onakav ambijent odužimo na pravi način, da angažovanjem i željom pokušamo da pobijedimo Šahtjor, koji naravno veliki favorit", ocijenio je šef struke u crno-bijelom taboru.

On ne smatra da bi bilo kome u Humskoj motiv trebalo da bude novac koji donosi bod ili tri osvojena u Ligi šampiona, već sama činjenica da klub igra evropsku utakmicu pred svojim navijačima.
"Nije potrebno da pričamo o motivu kada se igra u Ligi šampiona. Svi sanjamo da igramo ovo takmičenje, čast nam je što smo dio ove priče i zato nam ne treba nikakva nagrada. Motiv nam uopšte ne nedostaje", tvrdi trener koji je poslije pobjede u subotu nad Čukaričkim u prvenstvu odstranio iz ekipe Nemanju Tomića i Marka Šćepovića zbog neadekvatnog odnosa prema dresu koji naziva "svetinjom".

Stanojevićev vršnjak, kapiten tima Mladen Krstajić, kaže da je hrabar nastup i maksimalan pristup utakmici, u trenutku kada ne postoji rezultatski imperativ, važan i zbog afirmacije mladih igrača u Partizanu, koji su zaslužili sve pohvale zbog plasmana u Ligu šampiona.

"Bez obzira što takmičarski za nas utakmica neće ništa značiti, mislim da su svi igrači svjesni da moramo da damo maksimum, kako bi se između ostalog naši mladi igrači afirmisali u Evropi, jer su to zaslužili plasmanom u Ligu šampiona", naveo je Krstajić zanimljiv i do sada rijetko korišćen ugao iz kojeg se posmatra problematika motivacije ekipe.

No, najstariji prvotimac crno-bijelih svjestan je da Ukrajinci imaju daleko konkretnije razloge da budu na gornjoj granici svojih mogućnosti, jer se i dalje bore za plasman u osminu finala sa Arsenalom i Bragom.

"S druge strane, dolazi nam ekipa koja nas je pobijedila u prvoj utakmici i sigurno da su njima ambicije drugačije. Nisu izborili plasman u drugo kolo i uradiće sve da pobijede ovdje", podvlači Krstajić, koji kaže da on i saigrači imaju obavezu samo da pruže maksimum.

"Na nama je da pokušamo da im pokvarimo te račune i naravno, da uz podršku naših navijača, nađemo motiva da pružimo maksimum".

Krstajić se nikako ne slaže sa ocjenom da to što Partizan nema izgleda da prezimi u Evropi utiče kao "sedativ" na igrače.

"Mi uopšte nismo opušteni i ne slažem se da nismo pod pritiskom!", ističe Krstajić.

"Na kraju krajeva, nismo uzeli bod, iako smo igrali dobro u svim utakmicama, osim u prvom poluvremenu protiv Brage u Beogradu. U ostalim utakmicama, Partizan je bio na nivou ekipa koje su od prvog dana kada je određen sastav naše grupe bile favoriti. Imamo motiva i osećamo pritisak zbog obaveze da napravimo dobar rezultat, bez obzira na to što je Šahtjor favorit".

Zbog povrede koju "vuče" dugo već, Krstajić utakmice igra pod injekcijama protiv bolova. Stoga je i jedno od pitanja na konferenciji za medije u ponedjeljak bilo: "Da li će igrati pod injekcijama ili bez njih?"

"Mogu samo da kažem da se nadam da ću igrati... Ako me šef uvrsti u prvih 11", ostao je uzdržan stoper Partizana, koji će sa saigračima pokušati da ostvari prvu pobjedu u dva učešća u Ligi šampiona, poslije onog u sezoni 2003/04.

Ili bar bod...

Prošle sezone u rezultatski nebitnoj utakmici prve faze Lige Evrope, Partizan je u Beogradu pobijedio Šahtjor sa 1:0 golom Lamina Dijare, što je bio prvi i do danas jedini trijumf crno-bijelih u grupnoj fazi evro-kupova od 2004. godine i pobjede nad Egaleom.

GRUPA H

U utorak (20.45): Partizan - Šahtjor, Braga - Arsenal;

TABELA: Arsenal 9, Šahtjor 9, Braga 6, Partizan 0.

(MONDO, foto: partizan.rs, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC