• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šaf nudi ostavku, uprava Verdera ni da čuje!

Tomas Šaf zbog loših rezultata htio da napusti Verder, ali uprava nije prihvatila njegovu ostavku.

 Šaf nudi ostavku, uprava Verdera ni da čuje! Izvor: MONDO

Kada je 1972, sa jedanaest godina, zaigrao za mlađe kategorije Verdera, Tomas Šaf nije ni slutio da će mu cijela dosadašnja fudbalska karijera - igračka i trenerska - biti vezana za klub sa Vezer-stadiona.

Loši rezultati Verdera ove sezone natjerali su prvog trenara Verdera da počne da razmišlja o rastanku sa zeleno-bijelima.

Nakon posljednjeg poraza od Šalkea (0:4), on je ponudio ostavku... Međutim, svi koji su pomislili da je tu kraj saradnje - prevarili su se! Čelni ljudi Verdera, bez mnogo razmišljanja, odbili su ponudu.

Šaf će nastaviti da radi svoj posao, bez obzira šta postignutim rezultatima niko u Bremenu nije zadovoljan. Verder je trenutno na 12. mjestu Bundeslige, sa samo četiri boda više od najugroženijih - Štutgarta i Kelna, odnosno pet od posljednjeplasirane Borusije iz Menhengladbaha.

Verderu ne ide ni u Ligi šampiona. U grupi sa Totenhemom, Interom i Viteseom nalazi se na posljednjem mjestu sa malim izgledima da će nastaviti takmičenje u Evropi i na proljeće.

Bez obzira na sve, uprava Verdera je bila jasna: "Vjerujemo u našeg trenera".

Tomas Šaf je prije 38 godina došao je iz Manhajma u Bremen gdje je ostao do današnjeg dana. Za Verder je odigrao 281 utakmicu (1978-1995), a trener prvog tima postao je 1999. godine.

Još kao igrač počeo je da uči za trenera, pa su mu već 1987. povjerene mlađe kategorije Verdera. Iako je narednih sedam godina bio aktivan na terenu, sa uspjehom je predvodio omladinski pogon. Posljednje dvije godine igračke karijere bio je asistent Otu Rehagelu, kod koga je usavršio trenerski zanat. Šaf je 1995. postavljen za trenera druge ekipe i na toj poziciji proveo je četiri godine.

Poslije odlaska Rehagela u Bajern (1995), uprava Verdera je svake sezone pokušavala sa novim trenerom. Međutim, Holanđanin Ad de Mos, kao i Nijemci Hans-Jirgen Derner, Volfgang Sidka i Feliks Magat nisu uspjeli da ostave veći trag, pa je šansa konačno pružena Šafu. On je ukazanu priliku znao da iskoristi...

Verder je postao jedan od najboljih klubova Njemačke, konstantno je u vrhu Bundeslige, a potvrda dobrog rada bila je "dupla kruna" 2004, kao i još dva osvojena Kupa (1999. i 2009. godine).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC