• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Platini: Euro 2012. ne mijenja domaćina

Prvi čovjek evropskog fudbala rekao da će se Evropsko prvenstvo sigurno održati u Poljskoj i Ukrajini 2012.

 Platini: Euro 2012. ne mijenja domaćina Izvor: MONDO

Prvenstvo Evrope u fudbalu biće održano u Poljskoj i Ukrajini kako je planirano, uprkos optužbama za korupciju koje je iznio bivši funkcioner Fudbalske federacije Kipra Spiros Marangos, izjavio je predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini.

Marangos je prošlog mjeseca rekao da su Poljaci i Ukrajinci organizaciju šampionata Evrope dobili tako što su podmitili neke članove Izvršnog biroa UEFA.

"Ukoliko se pokaže da su te optužbe bile tačne, oni koji su dali i primili mito moraće pred sud, ali će čak i u tom slučaju EURO biti održan po planu", rekao je Platini.

Prvi čovjek UEFA dodao je da bi poslije brojnih skandala vezanih za određivanje organizatora fudbalskih prvenstava svijeta i Evrope i Olimpijskih igara trebalo razmisliti o mijenjanju procedure.

"Možda je sada pravo vrijeme da počnemo da razmišljamo o boljem sistemu određivanja organizatora najvećih sportskih takmičenja", rekao je Platini.

Marangos je za njemačke medije izjavio da su neki zvaničnici UEFA dobili 11 miliona evra kako bi omogućili Poljskoj i Ukrajini da dobije organizaciju prvenstva Evrope.

UEFA je zbog toga 29. oktobra protiv njega podnijela krivičnu prijavu Federalnom sudu u Švajcarskoj. Marangos je izjavio da prihvata suđenje pod uslovom da ono bude održano na Kipru i u prisustvu svog advokata saopštio da ima neoborive dokaze za svoju tvrdnju.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC