• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rudari" došli po pobjedu u Beograd!

Mirčea Lučesku i Darijo Srna nadaju se da će se ove godine iz Beograda u Donjeck vratiti neporaženi i sa sva tri boda.

 "Rudari" došli po pobjedu u Beograd! Izvor: MONDO

Šahtjor je u Beograd na utakmicu petog kola Lige šampiona protiv Partizana došao samo sa jednim ciljem - da pobijedi! Ukrajinski šampion želi i na proljeće da igra u najjačem evropskom klupskom takmičenju, a to će uspjeti ukoliko trijumfuje protiv crno-bijelih.

Trener "krtica" Mirčea Lučesku svjestan je da ga u Humskoj očekuje vrlo težak posao.

"Ne smijemo da zaboravimo da svaka ekipa koja igra u Ligi šampiona ima kvalitet. Bez obzira što Partizan još nije osvojio bodove u ovom takmičenju, mi moramo da odigramo najbolje što umijemo. Partizan je dobar tim i njemu je važno da ostvari prvu pobjedu. Pritom, znamo da svaki bod poboljšava koeficijent kluba", istakao je Rumun na konferenciji za novinare u Beogradu.

U dosadašnjem takmičenju H grupe Lige šampiona Šahtjor je zabilježio tri pobjede i poraz.

"Za nas je svaka utakmica podjednako važna i u svakoj idemo na pobjedu. Ne želim da sebe dovedemo u situaciju da u posljednjem kolu moramo da tražimo prolaz u narednu fazu. Takve stvari su obično najteže", naveo je on.



Kapiten ukrajinske ekipe Darijo Srna prošle sezone zbog zdravstvenih problema nije igrao za Šahtjor u Beogradu u Ligi Evropa, a rekao je da mu je drago što će sada imati priliku da igra na stadionu u Humskoj.

"Prošle sezone sam zbog bolesti bio spriječen da igram. Cijenim Partizan jer je to najbolji tim u Srbiji, učesnik Lige šampiona. U Šahtjoru su ranije igrali bivši fudbaleri Partizana Zvonimir Vukić i Igor Duljaj sa kojima sam veliki prijatelj. Ipak, emocija neće biti i učiniću sve da pobijedimo", rekao je strijelac gola koji je odlučio pobjednika prvog meča ovih ekipa u Donjecku.

Reprezentativac Hrvatske rekao je i da je Partizan bolja ekipa nego što to pokazuje stanje na tabeli, na kojoj crno-bijeli zauzimaju posljednje mjesto bez osvojenih bodova.

"Razlika u odnosu na naše duele prošle godine u Ligi Evropa je velika. Sada crno-bijeli imaju više iskusnih igrača, a promijenili su i trenera u međuvremenu. Da su bolji tim govori i činjenica da ove sezone igraju u Ligi šampiona", zaključio je Srna.

Partizan je prošle sezone u Ligi Evropa izgubio od Šahtjora sa 4:1 u Donjecku, a slavio je 1:0 u Beogradu. U prvom kolu ovogodišnje Lige šampiona Šahtjor je kod kuće pobijedio sa 1:0.

Utakmica se igra u utorak od 20.45 na stadionu u Humskoj. U drugom meču sastaju se Braga i Arsenal.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC