• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Real odigrao za Milan, preokret Rome

Marsej deklasirao Spartak u Moskvi 3:0 i otišao u drugu rundu. Real odigrao za Milan. Roma od 0:2 do 3:2 protiv Bajerna!

 LŠ: Real odigrao za Milan, preokret Rome Izvor: MONDO

Olimpik iz Marseja i Milan pridružili su se Čelsiju, Bajernu i Realu u drugoj fazi Lige šampiona.

Zahvaljujući ubjedljivoj pobjedi madridskog Reala u Amsterdamu protiv Ajaksa 4:0, ali i svom trijumfu u gostima protiv Oksera 1:0 (golovima Ibrahimovića i Ronaldinja), Milan je osigurao mjesto među 16 najboljih ekipa u Evropi.

U Grupi G, Ajaks i Okser će se boriti za treće mjesto i nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Roma je napravila fenomenalan preokret protiv Bajerna, koji je usred glavnog grada Italije vodio 2:0, ali su u drugom dijelu Rimljani uspjeli da ne samo da izjednače već i da pobijede!

Ipak, u Grupi E, posljednje kolo daće odgovor na pitanje ko uz Bajern ide u nokaut fazu, jer je i Bazel još u igri, poslije trijumfa nad Klužom.

Žilina je bila blizu podviga protiv Čelsija u Londonu, ali je tim Karla Anćelotija nekako uspio da dobije 2:1. Slovačka ekipa je vodila 1:0, ali su golovima Staridža i Malude četiri minuta prije kraja "plavci" izbjegli neprijatno iznenađenje.

U Grupi H, Šahtjor je ubjedljivo savladao Partizan u Beogradu 3:0, a Braga je dobila Arsenal 2:0 golovima Mateusa. Šahtjor je najbliži prolazu u drugu rundu, jer Braga mora da dobije ukrajinsku ekipu 4:0, a Arsenal će takođe imati motiv protiv Partizana u posljednjem kolu, jer mora da dobije da bi bio učesnik nokaut faze.

Nula stepeni u utorak uveče u Moskvi, ali ako biste pitali igrače Spartaka i njegove navijača bilo je hladnije. Bar minus 3!

Olimpik iz Marseja pobijedio je Spartak u Moskvi 3:0 i ne samo da mu se revanširao za prethodni poraz kada je bilo 0:1, već ga je pretekao na tabeli Grupe F i zajedno sa Čelsijem igraće u nokaut fazi Lige šampiona.

Spartak i Marsej su pred ovo, pretposljednje kolo grupne faze bili poravnati sa po šest bodova. Bilo kakva pobjeda Spartaku bi donijela plasman u narednu rundu, a Marseju je bila potrebna pobjeda veća od 1:0.

Ekipi Didijea Dešana došla je u Moskvu poslije briljantne igre protiv Žiline čiju je mrežu, blago rečeno, napunio - 7:0. Sa takvim samopouzdanjem ušli su igrači Marseja u meč protiv Spartaka i vrlo brzo su tu samouvjerenost pretočili u nešto konkretno.

Matju Valbuena je u 18. minutu primio loptu u srcu šesnaesterca Spartaka, šutirao je iz okreta i postigao izuzetno efektan gol. Dikan je paradom uljepšao gol.

Spartak je pokušavao da se organizuje, krenuo je agresivnije ka golu Marseja, ali prvi udarac domaćih je viđen tek u finišu prvog dijela, kada je Makejev poslao vrlo upotrebljivu loptu, ali ju je golman Marseja Mandanda "skinuo" prije Velitona i Kombarova.

Moskovljani su u drugi dio igre krenuli sa namjerom da izjednače, ali su u jeku inicijative primili drugi gol. Loik Remi je imao više sreće nego pameti u toj akciji. Igrao se 54. minut kada je dobio loptu od Brandaa ispred šesnaesterca, želio je iz voleja da je udari, ali mu je ona prešla preko kopačke i zapravo je tako izbacio odbranu Spartaka, sam sebi dao for i povisio vođstvo Marseja.

Kada je Brazilac Velinton u 65. minutu dobio direktan crveni karton zbog, blago rečeno, nesmostrenog starta na golmanu Marseja, bilo je već sve jasno. A dodatni "ekser u sanduk" Spartaka samo tri minuta kasnije zakucao je Brandao, vrlo preciznim udarcem u donji desni ugao gola Dikana.

Od 76. minuta za Spartak je igrao i crnogorski reprezentativac i bivši igrač Partizana Nikola Drinčić (ušao umjesto Aleksandra Šesukova). On će sa Spartakom nastaviti takmičenje u Ligi Evrope.

REZULTATI 5. KOLA:

utorak:

GRUPA E:

Roma - Bajern Minhen 3:2 (0:2)
/Borijelo 46’, De Rosi 81',Toti 84'p - Gomez 33’, 39’/

Bazel - Kluž 1:0 (1:0)
/Almerares 15’/

TABELA: Bajern 12, Roma 9, Bazel 6, Kluž 3.


GRUPA F:

Spartak Moskva - Olimpik Marsej 0:3 (0:1)
/Valbuena 18' Remi 54', Brandao 68'/

Čelsi - Žilina 2:1 (0:1)
/Staridž 51’, Maluda 86' - Belo 19’/

TABELA: Čelsi 15, Marsej 9, Spartak 6, Žilina 0.


GRUPA G:

Ajaks - Real Madrid 0:4 (0:2)
/Benzema 36’, Arbeloa 44’, Ronaldo 70’, 81'/

Okser - Milan 0:2 (0:0)
/Ibrahimović 65’, Ronaldinjo 90'/

TABELA: Real Madrid 13, Milan 8, Ajaks 4, Okser 3.


GRUPA H:

Braga - Arsenal 2:0 (0:0)
/Mateus 83', 90'/

Partizan - Šahtjor 0:3 (0:0)

TABELA: Šahtjor 12, Arsenal 9, Braga 9, Partizan 0.

U srijedu (20.45):

GRUPA A:

Inter - Tvente
Totenhem - Verder

TABELA: Totenhem 7, Inter 7, Tvente 5, Verder 2.

GRUPA B:

Lion - Hapoel
Benfika - Šalke

TABELA: Lion 9, Šalke 7, Benfika 6, Hapoel 1.

GRUPA C:

Rendžers - Mančester junajted
Valensija - Bursaspor

TABELA: Mančester junajted 10, Valensija 7, Rendžers 5, Bursaspor 0.

GRUPA D:

Rubin Kazanj - Kopenhagen (18.30)
Panatinaikos - Barselona

TABELA: Barselona 8, Kopenhagen 7, Rubin 3, Panatinaikos 2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC