• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Peti poraz Partizana, potop u nastavku!

Šahtjor savladao Partizan u Beogradu (3:0) i kolo prije kraja grupne faze takmičenja u Ligi šampiona došao na korak od proljeća u eliti.

 LŠ: Peti poraz Partizana, potop u nastavku! Izvor: MONDO

Partizan je doživio i peti poraz u Ligi šammpiona iz isto toliko utakmica. Srpski šampion nije uspio da ponovi podvig od prošle godine kada je u Beogradu savladao Šahtjor sa 1:0 u Ligi Evrope. Ovaj put Ukrajinci su slavili u glavnom gradu Srbije - 3:0.

Moraće crno-bijeli da sačekaju novu priliku u Evropi da bi prekinuli crnu seriju u grupnoj fazi takmičenja, bilo da je riječ o Ligi Evrope ili Ligi šampiona. Partizan pune četiri sezone (ako se izuzme 2007/08 kada ga je UEFA kaznila) ne zna za trijumf. Sve što je trostruki uzastopni prvak Srbije uspio da uradi u prethodnih 18 utakmica su dva remija - protiv Livorna (1:1) i Šahtjora prije nepunih godinu dana (1:0).

Imaće Beograđani još jednu šansu ove sezone - u Londonu. Ali, da li se iko može nadati pobjedi protiv Arsenala i to na "Emirejtsu".

U oproštajnoj utakmicu od beogradske publike u Ligi šampiona ove sezone, Partizan je pokazao dva lica! Dobro, koje je trajalo više od 50 minuta i koje nije uspio da materijalizuje, i loše - u kojem se igra crno-bijelih potpuno raspala, a gosti svaku grešku surovo kažnjavali.

"Bili smo dobri u prvom dijelu, ali nas je presekao prvi gol. Poslije je sve palo u vodu. Šteta, idemo dalje", izjavio je odmah po završetku meča Mladen Krstajić i još jednom pohvalio Grobare, koji su po kišovitom i hladnom vremenu od prvog do posljednjeg minuta glasno bodrili svoj klub.

Partizan nije postigao gol, ali je prvih 45 minuta protiv prvaka Ukrajine bilo najbolje izdanje srpskog predstvanika ove sezone u Evropi.

Crno-bijeli su počeli silovito i za prva četiri minuta čak četiri puta šutirali ka golu Ukrajinaca.

Saša Ilić je otvorio seriju...Lopta je poslije njegovog udarca zakačila Čigrinskog i umalo prevarila Andreja Pjatova. Poslije kornera, Krstajić je pokušao glavom, ali je lopta išla previsoko, dovoljno da najiskusniji fudbaler na terenu ne pogodi mrežu.

Zatim je na scenu stupio Kleo. Napadač Partizana imao je dva pokušaja, prvi iz daljine, a potom i iz kaznenog prostora - oba puta bio je zamalo neprecizan.

Šahtjor je prvi put došao do protivničkog kaznenog prostora u 12. minutu, a već u 17. imao sjajnu šansu. Oleksej Gaj je strahovito šutirao, a Vladimir Stojković lijepom paradom spriječio vođstvo.



Partizan je bio blizu gola i u poslije slobodnog udarca koji je izveo Mladen Krstajić. Kapiten "parnog valjka" snažno je tukao, međutim, Pjatov je bio oprezan. Na drugoj strani šansu su u finišu poluvreman imali Taras Stepanenko i Luiz Adrijano.

Ove dvije prilike kao da su bili najava potpunog rasula u igri Partizana u drugom dijelu.

Poslije sedam minuta izjednačene igre crno-bijeli su primili gol...

Pogodak Šahtjora nije bio plod dobre akcije već greške odbrane crno-bijelih. Krstajić je loše reagovao na centrašut Žadsona, lopta se od iskusnog defanzivca odbila do Stepanenka, koji se iznenada našao sam ispred Stojkovića, što je "vezita" Ukrajinaca znao da iskoristi.

Samo osam minuta kasnije na semaforu u Humskoj stajalo je 0:2! Ovaj put gosti su izigrali odbranu domaćina, Srna je pored Lazevskog lako ubacio loptu u kaznini prostor, neometan na penaltiku bio je Žadson, koji je iz prve šutirao i matirao Stojkovića.

Sudbinu Beograđana zapečatio Eduardo. Još jedna kontra u u 68. minutu, precizna lopta sa desne strane Vilijama i majstorsko uklizavanje naturalizovanog Hrvata za ubjedljivu pobjedu.

Partizanu poslije svega ostaje da se okrene domaćim takmičenjima i da se u Londonu što časnije oprosti od Evrope (Arsenal je Bragi i Šahtjoru dao po šest komada na "Emirejtsima", ali je u utorak uveče izgubio u Portugalu 2:0).

"Teško je bilo šta reći za utakmicu sa Arsenalom. Prvo moramo da smirimo strasti i posljednja dva meča u Superligi odigramo kako treba. U Londonu, uz maksimalnu ozbiljnost, moramo da odigramo što bolje i izvučemo častan rezultat", dodao je kapiten crno-bijelih.

Šahtjor je zabilježio četvrtu pobjedu, ali mu ni ona ne garantuje prolaza dalje poslije pobjede Brage nad Arsenalom. Ipak, šanse na strani Portugalaca su minimalne.

BEOGRAD. Stadion Partizana: oko 20.000 gledalaca. Liga šampiona, Grupa H - 5. kolo. Sudija: Frank de Bleker (Belgija).

PARTIZAN: Stojković - Stevanović, Krstajić, Jovanović, Lazevski - Petrović, Smiljanić - Moreira, Ilić, Babović - Kleo.

ŠAHTJOR: Pjatov - Srna, Čigrinski, Rakitski, Rat - Gaj, Stepanenko - Žadson, Vilijan, Daglas Kosta - Luiz Adrijano.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC