• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati iz Šahtjora: Lijepo nam je bilo ovdje

Darijo Srna i Eduardo da Silva, hrvatski fudbaleri u Šahtjoru ponijeće lijepe uspomene iz Beograda.

 Hrvati iz Šahtjora: Lijepo nam je bilo ovdje Izvor: MONDO

Ukrajinski Šahtjor je došao u Beograd na megdan Partizanu da pobijedi. Najavljeno - učinjeno. Tri gola u mreži Vladimira Stojkovića, novi poraz Partizana u Ligi šampiona, i nova pobjeda Šahtjora koja mu je širom otvorila vrata nokaut faze.

Za pobjedu Šahtjora u Beogradu zaslužna su i dva hrvatska fudbalera. Darijo Srna, godinama već ikona ukrajinskih "rudara" i Eduardo da Silva, Brazilac sa hrvatskim pasošem i urođenim smislom za gol. Upravo je Eduardo dao treći gol Partizanu.

Obojica su rado dali izjave novinarima beogradskih medija. Eduardu je najprije bilo postavljeno pitanje na kojem jeziku će da priča: srpskom ili engleskom.

"Na hrvatskom", odgovorio je naturalizovani Hrvat, uz osmijeh.

"Nije bilo lako. Partizan je igrao odlično u prvom poluvremenu, ali je u drugom došlo do izražaja naše iskustvo i fizička pripremljenost. Partizan ima dobru ekipu iako još nije osvojio ni bod", rekao je napadač Šahtjora.

Dudu, kako ga zovu hrvatski mediji, dao je gol Partizanu, a igrajući za mladu reprezentaciju Hrvatske svojevremeno je davao golove i srpskoj reprezentaciji.

"Izgleda da mi ležite. Ali, to je samo dio mog posla", rekao je on.

Prilikom postizanja gola Eduardo se povrijedio i hramajući je napustio stadion Partizana. "Dobio sam udarac u mišić kod koljena, ali nadam se da nije ništa strašno. Naravno da sam se uplašio, naročito što je bio jak bol".

Darijo Srna je bio zadovoljan zbog dvije stvari - pobjede svog tima, ali i što je, kako je rekao, konačno došao u Beograd.

"Publika je bila predivna. Znam da hrvatski igrači kada dođu u Beograd obično dobiju zvižduke, ali ja to nisam osjetio i drago mi je što sam konačno bio u Beogradu. Mnogo sam priča slušao od mojih prijatelja Duljaja, Lalatovića, Vukića, Krstajića, Saše Ilića...".

Kapiten Šahtjora priznao je da je očekivao teži posao protiv crno-bijelih.

"Iskreno, nisam očekivao ovako ubjedljivu pobjedu, jer Partizan nije imao šta da izgubi, igrao je za sebe, navijače i imidž kluba. Ali, presudio je kvalitet".

Šahtjor ima lijepu priliku da osvajanjem boda kod kuće u posljednjem kolu zauzme prvo mjesto u grupi i time olakša sebi nastavak takmičenja (ako u nastavku takmičenja u Ligi šampiona može da se govori o "lakšem poslu")..

"Nisam očekivao pobjedu Brage protiv Arsenala. Ali, to nam ide na ruku. Mi smo ovdje došli da pobijedimo iako to možda zvuči bahato", rekao je Darijo Srna, ne zaboravivši ni svog prijatelja Igora Duljaja kome je čestitao rođenje djeteta.

"Ma, Duki me juče zvao 25 puta, danas 15 puta", dodao je Srna, potvrđujući koliko su dobri prijatelji njih dvojica.

(Rade Jakšić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC