• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić: Kockam se i dobijam!

"Izvršni dopredsjednik" zagrebačkog Dinama o transferima, regionalnoj ligi, gej muškarcima u fudbalu...

 Mamić: Kockam se i dobijam! Izvor: MONDO

Čelnik prvaka Hrvatske izjasnio se u razgovoru za "Sportski žurnal" kao veliki pristalica regionalne fudbalske lige, uz obrazloženje da bez takvog takmičenja "nema dobrih rezultata, podizanja kvaliteta i ekonomskog napretka".

"Mi koji radimo u fudbalu taoci smo naših mladih država, koje nisu u stanju da uz pomoć zakona i njegove primJene u praksi, riješe problem huliganstva. To je ključni problem za organizaciju regionalne lige. Zdrav razum nalaže da se okupimo, ali bojim se da još nije vrijeme za to", rekao je Mamić.

Uprkos otežavajućim okolnostima, on je spreman za razgovor na tu temu.

"Ko god ima pametnu ideju, dobiće u meni sagovornika. Da jednom krenemo sa mrtve tačke, a ne da odustajemo na početku, tvrdeći da je to nemoguće. Košarkaši, vaterpolisti i rukometaši mogu zajedno - mi u fudbalu ne možemo?! Možda je potrebna inicijativa iz inostranstva, da nas okupe banke, pivare i osiguravajuća društva".

Dinamo uprkos velikim ulaganjima u poslednjih nekoliko godina, nikako ne uspijeva da se dokopa Lige šampiona. Mamić smatra da su fudbaleri iz Srbije "karika koja nedostaje" u tom lancu.

"Jugoslavija je za mene bila najljepša država na svijetu, imala je sve i fudbal je u njoj bio vrhunski. Zato mi je nelogično da danas mogu bez problema da dovedem fudbalera iz Kameruna, a iz Srbije ne mogu. Kada bi Dinamo doveo trojicu igrača iz Srbije, plasirao bi se u Ligu šampiona!"

Mamić kaže da je godišnji budžet Dinama 15 miliona evra i da se 90 odsto realizuje od transfera u inostranstvo. Prvi čovek "modrih" poznat je kao veliki maher, koji je od prodaje Modrića, Eduarda, Ćorluke, Mandžukića i drugih inkasirao više desetina miliona evra.

Kako je uspio?

"Tako što sam u određenim situacijama mogao da kažem - ne. Ljudi iz Arsenala nedavno su mi nudili 20 miliona evra za klince, Vrsaljka i Kovačića, s tim da neko vrijeme ostanu u Dinamu. Glatko sam ih odbio! Čovjek je slobodan koliko je ekonomski nezavisan. Dok imam prostora, rizikujem. Kockam se, a do sada sam uvijek dobijao".

Zdravko Mamić našao se na udaru javnosti zbog izjava o gej muškarcima, mada ne toliko kao predsjednik Hrvatskog saveza Ante Marković. Iskoristio je priliku da objasni šta je tada htio da kaže...

"Fudbal je muška igra, a gejevi su po prirodi nježni, ne bi išli glavom na kopačku! Rekao sam da ih vidim u drugim oblastima života, ali u fudbalu nikako. Na mene su se poslije takvih riječi obrušili sa svih strana, prosto se utrkuju ko će više da osudi mene i podrži njih. A u dubini duše misle isto kao ja, ali nemaju petlju da to javno kažu".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC