• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Titula dolazi u Banjaluku!

Banjalučki Borac je po svim parametrima fudbalske igre zasluženo lider Premijer lige BiH poslije jesenjeg dijela. "Bićemo šampioni".

 Jagodić: Titula dolazi u Banjaluku! Izvor: MONDO

Borac je po prvi put osvojio titulu jesenjeg prvaka sa pet bodova prednosti ispred konkurenata Željezničara i Sarajeva.

Ono što je mnogo važnije je činjenica da je većina stručnjaka složna u ocjeni da su Banjalučani igrali ubjedljivo najbolji fudbal i da su i statistički gledano najbolji u prvenstvu.

Banjalučani su jedini tim sa jednocifrenim brojem primljenih golova (osam), imaju drugu najbolju gol-razliku (21:8), vezali su seriju od 13 utakmica bez poraza što nije nikom pošlo za nogom.

Osim toga, na šest gostovanja su ostali neporaženi što je takođe dosad neviđen podatak u Premijer ligi BiH. Takođe osvojili su 16 bodova u gostima što je rekord, a i golman Asmir Avdukić je rekorder sa 724 minuta bez primljenog pogotka.

Kada se tome doda da u 15 prvenstvenih mečeva nijedan igrač Borca nije dobio crveni karton i da su čak 10 od 15 kola završili što bi Englezi rekli "klin šits", jasno je da su crveno-plavi zaslužili da prvi prođu kroz cilj ove jeseni.

Uostalom, to je shvatio i selektor reprezentacije BiH Safet Sušić, koji je pozvao u "zmajeve" gotovo pola banjalučke ekipe.



"Da nam je neko na početku sezone rekao da ćemo imati pet bodova viška i da ćemo osvojiti jesenju titulu, objeručke bi prihvatili ponudu. Međutim, najvažniji je nastavak sezone i činjenica da sami odlučujemo o svojoj sudbini", rekao je šef struke Borca Vlado Jagodić za "EuroBlic".

Prema njegovim riječima, ništa njegovom timu ne znači "nepovoljan" raspored na proljeće i podatak da će u gostima igrati osam utakmica.

"Kada odradimo zimske pripreme, vjerujem da ćemo igrati još bolje. Naš cilj ostaje titula šampiona i vjerujem da će doći u Banjaluku. Uvjeren sam da će rukovodstvo kluba da shvati šta znači biti prvak države jer Borac dosad nije osvojio nijednu titulu", zaključio je Jagodić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC