• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpske sudije brane Jovanovića: Nijedna sudijska odluka nije bila na štetu Partizana! Traže alibi za poraze...

Autor Milutin Vujičić

"Koliko sam upoznat, Srđan Jovanović sudi Island - Engleska, jedan od derbija u Ligi nacija, a priznaćete da se to ne daje lošem sudiji".

 Srpske-sudije-o-Srdjan-Jovanovic-najbolji-srpski-sudija-mec-Vojvodina-Partizan Izvor: MN PRESS

Mnogo bure diglo se u srpskoj fudbalskoj javnosti.

Partizan je objavio saopštenje u kom je objavio da se povlači iz svih instituacija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) pošto je nezadovoljan suđenjem, a uz to postavio je posebne uslove u kojima traže da sve ocjene arbitara budu javno dostupne.

Možda će vas zanimati

Posebno gnjevni bili su na najboljeg srpskog sudiju Srđana Jovanovića poslije poraza od Vojvodine (3:2), a mnoge njegove kolege stale su u odbranu.

"Partizan traži da ocjene arbitara budu javne?! Iskreno, nije mi poznato da je to bilo gdje u Evropi javno, naprotiv. To je, usuđujem se reći, potpuna besmislica. I čudi me da to klubovi ne znaju", kazao je bivši dugogodišnji sudija elitnog ranga našeg fudbala Jovan Božović, a Dragan Krstić koji je bio akter meča u Novom Sadu ističe:

"Svi navodi i napadi kluba su neutemeljeni i nemaju veze sa istinom, jer konkretno u Novom Sadu analiza je pokazala da je Srđan Jovanović dobro sudio. Jedina diskutabilna odluka bila je na štetu Vojvodine. Ovako se traži alibi za igru i ostvareni rezultat, a to je kao kada bi sada sudije ušle u analizu Partizanove igre!? Srđan Jovanović je naš najbolje rangirani sudija i kada se vrši ovakav pritisak na njega, možemo da mislimo šta očekuje mlađe sudije".

Nije se žalio Partizan samo na meč u Novom Sadu, nego nisu bili zadovoljni ni u Novom Pazaru, ali i Kruševcu, pa poslije sedam uvodnih kola Superlige zaostaju šest bodova za Zvezdom.

"Koliko ja pratim dešavanja, mislim da je sve oko suđenja veoma transparentno, a tome u prilog analiza na TV Arena gdje se veoma stručno i objektivno objašnjava i analizira svaki sporni detalj. I nisam vidio da je Partizan bio nešto oštećen, prije će biti da oni koji imaju seriju loših rezultata uvijek traže alibi u sudijama. Štaviše, možda su rivali Partizana imali više razloga da budu ljuti na sudije. Osvrtom na posljednju utakmicu u Novom Sadu, ni najveći eskperti za suđenje u fudbalu ne bi mogli da nađu situaciju u kojoj je Partizan oštećen. Najlakše je drvlje i kamenje baciti na nekog drugog i tako prebaciti odgovornost za ono što ti nisi ostvario", dodao je sudija Božović.

Sa njegovim stavom složio se i Zoran Čupić, još jedan bivši sudija međunarodnog renomea koji je čak osam puta mahao u vječitim derbijima između Partizana i Crvene zvezde:

"Činjenica je da od početka prvenstva nijedna bitna sudijska odluka nije donijeta na štetu Partizana, što se ne može reći za njihove rivale. Pogledajte utakmicu u Novom Sadu, možda je Vojvodina ta koja je oštećena, Partizan definitivno nije", naveo je Čupić.

Izvor: MN PRESS

Pritisci na Srđana Jovanovića mogu biti veoma štetni za celokupnu sudijsku organizaciju?

"Slažem se... Koliko sam upoznat, Srđan Jovanović sudi Island - Engleska, jedan od derbija u Ligi nacija, a priznaćete da se to ne daje lošem sudiji. Uostalom UEFA zna ko kako sudi, sve prate... Nije slučajno Srđan Jovanović sudio dva finala prvenstva Evrope za mlađe kategorije. Poslije Milorada Mažića on je nova, usuđujem se reći, najsvjetlija tačka pod našim sudijskim nebom, u ovom trenutku naš najbolji sudija i ako njega napadaju, šta onda drugi da očekuju".

"Mislim da se to radi zbog utakmica koje tek slijede", dodao je Jovan Božović, a Zoran Čupić završava kostatacijom da je "ovo je klasično bacanje prašine u oči".

"Svjedoci smo kako je Partizan igrao, a ispada da su samo sudije krive za njegove poraze. Da me neko ne shvati pogrešno, puno poštovanje za sve klubove, ali nije u redu kriviti uvijek druge za svoje neuspjehe. Jovanović je najbolji naš sudija, sudio je mnogo velikih mečeva, derbije. UEFA ga veoma cijeni, Evropi je dobar, a mi bi ovdje da mu skidamo glavu. Zašto?", zaključio je Čupić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC