• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vraća se najbolji fudbal: Više klubova "puca" na titulu Premijer lige nego što ima Srba na Ostrvu!

Autor Nebojša Marković

Vrijeme je za novu sezonu!

 Premijer-liga-nova-sezona-2020/21-najava-ko-osvaja-srpski-igraci-pojacanja-prelazni-rok Izvor: Guliver/Getty images/Catherine Ivill, Guliver/Getty images/Clive Brunskill, Guliver/Getty images/Mike Hewitt, Laurence Griffiths / Staff / Guliver / Getty Images, Michael Regan / Staff / Guliver / Getty Images

Vraća se Premijer liga!

Najbogatija i najgledanija liga na svijetu će od ove subote ponovo biti na našim ekranima i jedva čekamo da novo premijerligaško ludilo počne!

Čeka nas nova, potencijalno spektakularna sezona, naročito kada se zna da počinje kasnije nego ikada. Englezi su već mjesec dana u zaostatku u odnosu na vrijeme kada liga inače počinje, pa će zbog pandemije korona virusa raspored biti posebno zgusnut.

To bi moglo da dovede do više iznenađenja, više čudnih rezultata i uspona i padova timova. Liverpul brani titulu, a u ligi su novi članovi Lids, Vest Bromvič Albion i Fulam.

I ove sezone prva četiri mjesta vode u Ligu šampiona, peti i šesti (ili osvajač FA kupa) će u Ligu Evrope, dok će sedmi (ili osvajač Liga kupa) u Evropa konferencijsku ligu, novo takmičenje UEFA koje startuje naredne sezone.

Kao i uvijek, tri najlošija tima će narednog proljeća očekivati selidba u Čempionšip.

KO SE KAKO POJAČAO?

Izvor: Guliver/Getty Images/Julian Finney, Julian Finney/Getty Images Europe

Moramo početi od Čelsija, prosto kada neko potroši 225.000.000 evra, a do kraja prelaznog roka ima još skoro četiri nedjelje, onda bar bonton nalaže da to uradimo.

U Čelsi su stigli Kai Haverc, Timo Verner, Ben Čilvel, Hakim Zijeh, Tijago Silva i Malang Sar, pa je jasno da će "plavci" juriti na viši plasman od samo četvrte pozicije iz prošle sezone. Frank Lampard je dobio pojačanja na pozicijama koje su to zahtijevale, mada nije isključeno i da obave još neki posao.

Liverpul čitavo ljeto zateže oko Tijaga Alkantare i 30.000.000 evra koliko traži Bajern Minhen, a do sada je stigao samo Konstantinos Cimikas iz Olimpijakosa, da ponudi rezervnu opciju za lijevog beka Endija Robertsona.

Mančester siti je ostao bez titule i sada žele da je odmah vrate u svoj posjed, a to će morati bez Liroja Sanea. Pridošlice su Nejtan Ake i Feran Tores, mada je utisak da će biti još posla za Siti, naročito po pitanju Kalidua Kulibalija.

Interesantan posao napravio je Lids dovođenjem Rodriga iz Valensije za 30.000.000 evra, uz Heldera Koštu i Robina Koha iz Vulvsa, odnosno Frajburga, za još ukupno toliko. Marselo Bijelsa želi da se lijepo pokaže u Premijer ligi.

Slaven Bilić je u Vest Bromvič Albionu na putu da dovede Branislava Ivanovića kao slobodnog igrača, Mančester junajted je doveo Donija van de Beka iz Ajaksa i utisak je da se samo zagrijavaju za Džejdona Sanča, dok je u Totenhemu krizu pa klub i ne juriša za skupocenim pojačanjima - za 33.000.000 evra su stigli Met Doerti iz Vulvsa i Pjer Emil Hojbjerg iz Sautemptona uz "besplatnog" Džoa Harta.

Tu su i Džejms Rodrigez i Abdulaje Dukure kao pristigli u Everton, Joel Veltman u Brajton...

FAVORITI, AKO TO POSTOJI U ENGLESKOJ…

Izvor: Guliver/Getty Images/Michael Regan, MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE

Favoriti su ponovo isti - Mančester siti i Liverpul. Jedni jer su bijesni što su još na jesen prošle godine shvatili da neće osvojiti treću uzastopnu Premijer ligu, a drugi jer su 30 čekali na ovaj trofej i ne žele da ga tako brzo predaju drugome.

Čelsi će, čini se, najviše vrebati iz prikrajka, mada više zbog velikih ulaganja - utisak je da Lampard i dalje treba mnogo stvari da poboljša u svom timu, a to ukljućuje i njegove trenerske kvalitete.

Mančester junajted je prošle sezone bio treći na tabeli, mada sa istim brojem bodova kao godinu dana ranije kada su bili na šestom mestu. Zato samo dolazak Van de Beka i eventualno Sanča teško da će ih "izbaciti" u trku za titulu. "Đavolima" je potreban prelazni rok sličan onom kakav je Čelsi do sada napravio.

Totenhem i Arsenal su jednostavno predaleko u ovoj priči i njih ne treba uzimati u obzir u ovom aspektu.

IGRAJTE FANTAZI SA MONDOM

Ove sezone možete da učestvujete i u našoj zvanično MONDO fantazi ligi! Ako ste ljubitelj fantazija, onda ne propustite da se besplatno prijavite u našu ligu i oprobate se čak i protiv članova naše redakcije. Takođe, tokom sezone ćemo tekstove posvećivati i ovom specifičnom nadmetanju koje iz godine u godinu obuzima sve više pažnje.

IZNENAĐENJA? DA, MOGUĆA SU!

Izvor: Guliver/Getty images/Ross Kinnaird, Ross Kinnaird/Getty Images Europe

Uvijek se u Premijer ligi pojave neka iznenađenja. Prošle sezone je Lester bio jako blizu da ode u Ligu šampiona, ali im je uspjeh i plasman u Ligu Evrope, dok je Šefild junajted po dolasku iz Čempionšipa očarao ljubitelje "old skul" fudbala.

Sada bi iznenađenja takođe moglo da bude nekoliko. Vulvsi su tako dobro pojačani da bi možda mogli da "izigravaju" prošlosezonski Lester i zapucaju makar na peto i šesto mjesto, dok bi Lids mogao da bude tim koji će odmah iz Čempionšipa pokazati svoj stil fudbala i pribrati brojne simpatije.

Timovi poput Kristal Palasa, Vest Hema i Brajtona bi morali da se paze da ne upadnu u borbu za opstanak, a ispadanje jednog od prva dva tima moglo bi da bude negativno iznenađenje...

NAŠI FUDBALERI U ENGLESKOJ

Izvor: CATHERINE IVILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty images/Catherine Ivill

Nema ih puno, moramo priznati. Nemanja Matić je tokom ljeta dobio novi ugoovor u Mančester junajtedu i kako stvari stoje, ako bude u formi iz 2020. godine, niko neće moći da ga pomjeri iz startne postave, pa ni menadžer Solskjer.

Luka Milivojević je i dalje u Kristal Palasu i dalje je kapiten "orlova" koje sa klupe predvodi Roj Hodžson. On je jedan od kljućnih igrača u timu Palasa u smislu povezivanja redova i tako će ostati i ove sezone. Čini se i da ćemo ponovo morati da mu brojimo uspješno realizovane jedanaesterce.

Aleksandar Mitrović je ponovo u Premijer ligi, pošto je sa Fulamom ponovo odradio odličan posao u Čempionšipu. Bio je prvi strijelac lige sa 26 golova, osvojio je "zlatnu kopačku", pa bi kao sada već zreo napadač (iako mu je tek 26 godina) mogao da ima svoju najbolju sezonu u Premijer ligi.

Izvor: CATHERINE IVILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Zvanično, dio Premijer lige je i Marko Grujić, ali je izvjesno da će ga Liverpul ili ponovo poslati na neku pozajmicu ili čak prodati poslije dobrih partija u Herti.

Ipak, Branislav Ivanović bi mogao kao dio Vest Broma da "pojača" broj srpskih igrača u Premijer ligi, nakon odlaska u zimskom prelaznom roku 2017. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC