• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kod Tumbe nezamenljiv, kod Kovača ne postoji: Partizan će teško dobiti bonus od 2.000.000 €

Autor Nikola Janković

Povratkom u Monte Karlo, starteru u obe utakmice "orlova" u Ligi nacija ponovo se "izgubio trag". Od odlaska iz Partizana odigrao je minut i nadoknadu vremena protiv AZ Alkmara letos na pripremema.

 Gde-je-Strahinja-Pavlovic-i-zasto-ne-igra-za-Monako-Niko-Kovac-ne-vidi-kao-Ljubisa-Tumbakovic Izvor: Guliver, Sebastian Widmann/Bongarts

Kod Ljubiše Tumbakovića nema alternativu u startnoj postavi, kod Nika Kovača nema mesta na klupi za rezerve.

Povratkom u Monte Karlo sa okupljanja reprezentacije Srbije, za koju je počeo obe utakmice u Ligi nacija prošle nedelje, Strahinji Pavloviću ponovo se "izgubio trag".

Možda će vas zanimati

Izvor: Guliver, Srdjan Stevanovic/Getty Images Europe

Tinejdžer iz Šapca nije bio u protokolu ni u trećoj utakmici Monaka ove sezone u šampionatu Francuske, u kom "kneževi" nemaju poraz i dele prvo mesto na tabeli sa Lilom i Renom zahvaljujući perfektnoj duploj izmeni hrvatskog stručnjaka danas na "Luisu II".

Minut nakon što je Ludovik Blas asistirao Denisu Apiji za izjednačenje u 61. minutu, Kovač je napravio dvostruku izmenu, povukao sa terena Želsona Martinsa i Kevina Folanda, a onda ispratio akciju svojih "džokera" koji su posle tri minuta u igri postavili konačnih: Monako - Nant 2:1 (1:0).

Izvor: MN PRESS

Nezvanično, Partizan je pored deset miliona evra obeštećenja za Pavlovića, prošle zime dobio od Monaka i dva bonusa - dva miliona evra ako novajlija odigra 20 takmičarskih utakmica za klub u prvoj sezoni i milion evra ako klub uporedo izbori Evropu. U ovom trenutku ne deluje da će u Humsku stići "povišica", iako je sezona tek počela, jer "kneževi" u njoj nastupaju samo u prvenstvu i Kupu.

Anri Onjekuru se istakao u ulozi asistenta, a Pavlovićev vršnjak Viljem Gebels kao strelac, mada je Alban Lafont bio blizu da zaustavi munjevitu kontru Monaka iz tog 65. minuta. Šampioni Lige 1 iz 2016. godine odigrali su 2:2 sa Remsom na otvaranju šampionata i pobedili 0:1 u Mecu pred desetodnevni "razlaz" zbog starta UEFA lige nacija.

Domaći su poveli u 5. minutu preko još jednog mladića, 20-godišnjeg Sofijena Diopa, nakon čega je najbolje rangirani francuski sudija Sedrik Turpan poništio prvi pogodak "kanarinaca" na meču. Uz konsultaciju VAR sobe, FIFA arbitar prepoznao je ofsajd u kom se Rendal Kolo našao u 19. minutu, pa je Monako zadržao vođstvo do isteka prvog sata igre.

Na isteku 90. minuta, Kovač je pružio šansu jednom bivšem kapitenu Partizana. Stevan Jovetić zamenio je Seska Fabregasa.

U narednoj rundi gostuju jednom od neporaženih timova sa vrha tabele, Renu. Za očekivati je da 19-godišnji Benoa Badešvij i tri godine stariji Aksel Dizasi ostanu Kovačev izbor na pozicijama štopera i narednog vikenda, kada ćemo saznati da li se 194 centimetara visoki Šapčanin izborio bar za mesto na klupi.

Računajući i pripremni period sezone, Pavlović je od odlaska iz Partizana za nezvaničnih "10+3" miliona evra odigrao jedan minut i nadoknadu vremena u prijateljskoj utakmici sa AZ Alkmarom u avgustu.

Potom, počeo je u startnoj postavi "orlova" i protiv Rusije (3:1) i tri dana kasnije protiv Turske (0:0), iz čega se moglo zaključiti da selektor Tumbaković ozbiljno računa na levonogog štopera za "biti ili ne biti" utakmicu sa Norveškom u Oslu, 8. oktobra.

U Moskvi je zamenjen u 65. minutu, u Beogradu odigrao do kraja.

Rezultati 3. kola:

petak

Bordo - Olimpik Lion 0:0

subota

Monpelje - Nica 3:1 (1:0)
Sent Etjen - Strazbur 2:0 (0:0)

nedelja

Lil - Mec 1:0 (0:0)
Anžer - Rems 1:0 (0:0)
Dižon - Brest 0:2 (0:1)
Lorijen - Lans 2:3 (1:2)
Nim - Ren 2:4 (1:2)
Monako - Nant 2:1 (1:0)
Pari sen Žermen - Olimpik Marsej 21.00 (AS1)

Tabela: Ren 7, Monako 7, Lil 7, Sent Etjen (-1) 6, Nica 6, Lans 5, Anžer 6, Bordo 5, Lion (-1) 4, Nant 4, Nim 3, Monpelje (-1) 3, Marsej (-2) 3, Lorijen 3, Brest 3, Rems 1, PSŽ (-2) 0, Mec (-1) 0, Strazbur 0, Dižon 0.

Više fudbala:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC