• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda Partizana odgovara na poruku sa juga: Da osetim da neko radi protiv crno-belih, ne bih zatvarao oči!

Autor Milutin Vujičić

"Tačno je da se ja nalazim na funkciji skauta A reprezentacije, ali mislim da nema potrebe da dokazujem svoju privrženost Partizanu"; rekao je Vukotić.

 Legenda Partizana odgovara na poruku sa juga: Da osetim da neko radi protiv crno-belih, ne bih zatvarao oči! Izvor: MN PRESS

Jedna od najvećih legendi u istoriji FK Partizan Momčilo Moca Vukotić, danas na funkciji skauta u FSS, uveren je da će reprezentacija Srbije biti učesnik Evropskog prvenstva 2021. godine.

Čovek koji je obeležio čitavu jednu epohu u klubu iz Humske (791 utakmica, 339 golova) govorio je o aktuelnom trenutku srpskog fudbala, šansama Partizana u borbi za titulu, ali i o sukobu aktuelne Uprave svog bivšeg kluba sa Fudbalskim savezom Srbije.

"Pratio sam ovih dana šta se dešava, video sam da su navijači slali poruke preko transparenata na stadionu i ispred zgrade FSS, tražili od nas Partizanovaca da izađemo iz organa Saveza… Tačno je da se ja nalazim na funkciji skauta A reprezentacije, ali mislim da nema potrebe da dokazujem svoju privrženost Partizanu. Ja sam to dokazao mnogo puta tokom karijere, ali ne rečima, već delima".

"U situacijama koje ne moram da navodim. I zato, budite sigurni, kad bih osetio da neko u Fudbalskom savezu Srbije radi tendeciozno i na štetu Partizana, ne bih zatvarao oči i istog trenutka bih otišao iz Saveza. To vam garantujem".

Osvrnuo se legendarni Moca i na ono što čeka reprezentaciju Srbije.

"Gledao sam na televiziji utakmice koje je Norveška igrala protiv Austrije i Severne Irske i samo su potvrdili ono što sam i ranije znao o njima. Radi se o vrlo ozbiljnoj reprezentaciji u kojoj ima nekoliko igrača vanserijske klase. Tu pre svega mislim da Holanda, Sorlota i Elijanusija. Dodao bih naravno i malog Odegarda koji je fudbaler Real Madrida i to dovoljno govori o njegovim kvalitetima. Oni će biti najveća opasnost po gol naše reprezentaciji i na njih moramo da obratimo posebnu pažnju. Što se tiče Srbije, ne bih izdvajao pojedince. Mislim da nam u Oslu više nego ikada treba jak kolektiv. Da svi dišemo kao jedan i u tom slučaju ne brinem za rezultat. Imamo i znanje i kvalitet da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo", ističe Vukotić.

Kao fudbaler koji je svojim potezima i golovima dizao publiku na noge i bio ljubimac navijača, Vukotić ne može da se pomiri sa činjenicom da se utakmice trenutno igraju u sablasnom ambijentu pred praznim tribinama.

Zoran Filipović i Moca Vukotić
Izvor: MN PRESS

"Nama više odgovara da se u Oslu igra bez publike. Neće biti pritiska, a podrška sa tribina u utakmicama ovakvog značaja ume da odigra ključnu ulogu. Slažem se da trenutni ambijent ne ide u prilog fudbalu, jer se fudbal igra za navijače i zbog navijača. Ali okolnosti su takve, ne možemo da biramo i moramo da se prilagodimo situaciji. Zabrinjava i činjenica da su igrači tek počeli sa pripremama, videćemo u kakvoj će formi dočekati oktobarski duel. Utisci sa ovih utakmica u septembarskom terminu ne pokazuju prave mogućnosti. Videli ste da su i Norvežani odigrali odlično sa Severnom Irskom, ali jako loše sa Austrijom".

Legendarni Moca, zajedno sa svojim velikim prijateljem i ljutim rivalom iz igračkih dana Zoranom Filipovićem, već duže vreme radi kao skaut A reprezentacije u Fudbalskom savezu Srbije.

"Više sam nego zadovoljan načinom na koji sve to funkcioniše. Imam odličnu komunikaciju sa strukom, Filipović i ja smo u stalnom kontaktu sa selektorom Tumbakovićem i njegovim saradnicima. Tu je i Nenad Bjeković, sa kojim se poznajem ceo život. Ne treba da podsećam da naša saradnja traje dugi niz godina i da smo uvek bili uspešan tandem, kako na klupskom tako i na reprezentativnom planu. Nemam apsolutno nijednu zamerku i zahvalan sam ljudima iz Saveza što su mi ukazali poverenje da budem deo te ekipe".

Dva rekordera po broju utakmica u crno-belom dresu, Saša Ilić i Moca Vukotić, uz još dva čoveka koja su ispisala istoriju Partizana, Nenada Bjekovića i Ljubišu Tumbakovića, trenutno rade u sistemu FSS.

"Znate kako, Fudbalski savez i reprezentacija Srbije su vrhunac u karijeri svakog fudbalskog radnika. Ne postoji čovek koji se bavi fudbalom da nema želju da dogura do tog nivoa. Čim smo tu, znači da vredimo".

Zahuktava se borba u Superligi Srbije, a naše klubove očekuju i veliki izazovi na međunarodnoj sceni.

"Rano je za bilo kakve prognoze oko šampiona Srbije. Zvezda trenutno ima šest bodova prednosti u odnosu na Partizan, ali prvenstvo je tek počelo. Videćemo posle direktnih duela kandidata za prvo mesto kakav je odnos snaga. Ne bih voleo da iznosim procene ni kada je Evropa u pitanju. Igra se samo jedna utakmica, tu kvalitet ne mora uvek da donese prevagu. Moguća su razna iznenađenja. Svakako da bi plasman naših klubova u grupnu fazu Lige šampiona i lige Evrope bio veliki impuls za kompletan srpski fudbal. Želim puno sreće Zvezdi, Partizanu, Vojvodini i TSC-u u predstojećim okršajima", poručio je Vukotić.

(Tanjug)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC