• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Novi preokret Totenhema

"Pijevci" pobijedili Liverpul pogotkom Lenona u nadoknadi vremena. Njukasl odolio Čelsiju. Ovog vikenda postignut je ukupno 41 gol!

 PREMIJER: Novi preokret Totenhema Izvor: MONDO

Drugi vikend zaredom, Totenhem je osvojio sva tri boda, iako je na poluvremenu imao negativan rezultat.

Prošle subote je tim Harija Rednapa gubio od Arsenala u gostima (2:0), a ovog puta imao nešto lakši zadatak, da preokrene 0:1 protiv Liverpula na svom stadionu.

I uspio je, izjednačivši autogolom Martina Škrtela poslije munjevitog prodora Luke Modrića u 65. minutu, dok je gol odluke u drugom minutu nadoknade postigao Aron Lenon.

Piter Krauč je glavom spustio loptu upućenu duboko sa polovine Totenhema, a Lenon utrčao iz drugog plana i pored sporog Končeskog lako matirao Pepea Reinu - 2:1!

Ovo kolo ući će u istoriju kao prvo od osnivanja Premijer lige, u kojem je svih 20 timova postiglo gol (ili u kojem niko nije uspio da sačuva mrežu). Postignut je 41 pogodak, u proseku 4,1 po utakmici.

Liverpul je zasluženo poveo u 42. minutu, a i tada je mrežu zatresao Škrtel, koji se najbolje snašao poslije centaršuta Meireleša. Da su do odlaska na odmor bili koncentrisaniji, "crveni" bi možda i obezbijedili tri boda, ali su Maksi Rodrigez i Fernando Tores nonšalantno reagovali u stoprocentnim prilikama.

Trijumf Totenhema dobija na težini kada se zna da su zbog povreda već u prvom poluvremenu morali da izađu Van der Vart i Kabul, kao i da Džermejn Defo u 60. minutu nije iskoristio jedanaesterac.

Omaleni napadač tukao je pored desne stative, za četvrti promašen penal, od devet, koliko su Hotsparsi izveli ove sezone!



Bila to i kriza igre, ili samo kriza rezultata, činjenica je da je Čelsi - u krizi.

Šampion Engleske iz posljednja tri kola je osvojio samo jedan bod i prvi put od početka sezone nije makar na diobi čelne pozicije.

Njukasl je u nedjelju na Sent Džejms Parku došao do ranog vođstva preko Endija Kerola, a u finišu prvog poluvremena izjednačio Salomon Kalu.

Čelsi i Arsenal sada zaostaju po dva boda za vodećim Mančester junajtedom, dok se Njukasl nalazi u "zlatnoj sredini".

Na udaru kritika se posljednjih nedjelja našla prvenstveno odbrana londonskih "plavaca", a i na ovoj utakmici se potvrdilo da bez Džona Terija "to nije to".

Žestok nesporazum Aleksa i Petra Čeha - kojem je više kumovao Brazilac, nepotrebnim pokušajem dodavanja unazad - rezultirao je primljenim golom. Kada je "nanjušio" da će lopta proći pored istrčalog Čeha, ustremio se na nju, stigao je na dva-tri metra pred gol-aut linijom i poslao u praznu mrežu... 1:0!

Devetim golom u sezoni izjednačio se na listi strijelaca sa Karlosom Tevezom, dok je Dimitar Berbatov "prekovremenim radom" protiv Blekburna postao lider sa 11 pogodaka.

Čelsi je do kraja utakmice imao znatno više šansi, ali piše se samo pogodak Kalua, postignut pošto je lopta u gužvi zakačila Hozea Enrikea. Španski defanzivac je sredinom prvog poluvremena izbio sa gol-crte pokušaj Aleksa, međutim, u ovoj situaciji ni on ni Njukasl nisu imali sreće.

Domaćin je u 62. minutu mogao da povede, ali je poslije istrčavanja Čeha spasilac bio Ešli Kol. Rutledž je uputio snažan šut sa 18 metara iskosa, a lijevi bek glavom zaštitio praznu mrežu!

Golman Njukasla Tim Krul potom je odbranio Ivanoviću udarac glavom, Drogbi je u 77. minutu poništen gol zbog (nehotičnog) štopovanja lopte rukom, da bi Kalu u 80. minutu tukao pored praznog gola sa samo dva metra!

REZULTATI 15. KOLA:

Njukasl - Čelsi 1:1 (1:1)
/Kerol 6 - Kalu 45+1/

Totenhem - Liverpul 2:1 (0:1)
/Škrtel 65ag, Lenon 90+2 - Škrtel 42/

subota

Aston Vila - Arsenal 2:4

Bolton - Blekpul 2:2

Everton - Vest Bromvič Albion 1:4

Fulam - Birmingem 1:1

Mančester junajted - Blekburn 7:1

Stouk - Mančester siti 1:1

Vest Hem - Vigan 3:1

Vulvs - Sanderlend 3:2

TABELA: Mančester j. 31, Čelsi 29, Arsenal 29, Mančester s. 26, Totenhem 25, Bolton 23, Sanderlend 20, Stouk 20, Njukasl 19, Liverpul 19, Blekpul 19, VBA 19, Blekburn 18, Birmingem 17, Aston Vila 17, Everton 16, Fulam 15, Vigan 14, Vulvs 12, Vest Hem 12.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC